Lifestyle

Nutricionistica otkrila jutarnju rutinu uz koju se tope kilogrami

Autor: Žene.ba
Nutricionistica otkrila jutarnju rutinu uz koju se tope kilogrami

Ako pokušavate smršati, bitna je pravilna jutarnja rutina. Prema nutricionistici Nicoli Shubrook, to znači da ne smijete izbjegavati doručak.

"Dokazano je da doručak pomaže u boljem izboru hrane u ostatku dana, podržava metabolizam i pozitivno djeluje na ravnotežu šećera u krvi. Obje stvari mogu pomoći u mršanju", izjavila je za BBC Good Food.

No, prije doručka svakako popijte veliku čašu vode jer je dokazano da to s vremenom itekako djeluje na gubitak kilograma.

"Odlučite li se za doručak bogat ugljikohidratima, nemojte ih jesti same, bez obzira na doba dana. Uvijek ih jedite s namirnicama koje su izvor dobrih masnoća ili proteina kako biste bili sigurni da ćete se dulje osjećati sitima i bolje kontrolirati šećer u krvi", dodala je.

Uključivanje proteina u doručak izvrstan je trik za mršavljenje. Shubrook ističe da oni smanjuju žudnju za šećerom.

Čak i ako ste ujutro u žurbi, usporite kada doručkujete. Žvakanje je prvi korak u procesu probave, a nepravilno žvakanje opterećuje probavni sustav.

"I ne samo to, vjerovatno ćete se prejesti jer mozak neće imati vremena registrirati da ste siti", upozorila je.

Mnogi ljudi tokom dana oslanjaju se na kavu kako bi imali dovoljno energije, ali Nicola je preporučila da je ne pijemo prije doručka, piše Index.

"Ispijanje kave na prazan želudac može uzrokovati skok kortizola i glukoze, a obje stvari utječu na energiju i metabolizam. Međutim, ispijanje crne kave nakon doručka ima smisla jer pomaže usporiti proizvodnju glukoze, što znači da proizvodi manje masnih stanica", zaključila je nutricionistica.

Žene.ba