Lifestyle

Oaza mira i romantike: Ova plaža na Braču idealna je za one koji ne vole gužvu

Autor: Žene.ba
Oaza mira i romantike: Ova plaža na Braču idealna je za one koji ne vole gužvu

Dok su popularne bračke plaže, poput Zlatnog rata u Bolu, često pretrpane turistima i posjetiocima koji traže savršeno mjesto za svoj peškir, plaža Martinica pruža potpuno drugačije iskustvo.

Ova plaža, koja se smjestila na istočnoj strani Bola, postala je oaza mira i romantične idile za lokalno stanovništvo i one koji traže tišinu i opuštanje.

Romantična destinacija

Martinica nudi prirodni zaklon od hridi na kojima se uzdiže dominikanski samostan. Plaža se odlikuje šljunčanom obalom koja nježno pada prema moru, čineći je idealnom za porodice s malom djecom.

Nerijetko se opisuje kao romantična destinacija pa ako na odmor krećete sa svojom boljom polovicom, ovo je mjesto za vas. Na ovoj plaži nećete naći mnogo komercijalnih sadržaja, ali ćete zato doživjeti netaknutu prirodu i izuzetan mir. Budite spremni ponijeti sa sobom suncobran i kremu za sunčanje, jer prirodne hladovine gotovo da i nema, piše Index.

Lokalci je obožavaju

Plaža Martinica često se naziva i "Domaća plaža" jer na nju uglavnom dolaze mještani koji žele pobjeći od gužvi. Jesen je idealno doba za odmor na ovoj predivnoj plaži - vrijeme je još uvijek ugodno, a turista ima vrlo malo.

Žene.ba