Povodom 8. marta

'Od srca za nju': Humanitarna akcija i kviz za žene u stanju socijalne potrebe

Autor: Žene.ba
'Od srca za nju': Humanitarna akcija i kviz za žene u stanju socijalne potrebe
Foto: Ruku na srce

Povodom Međunarodnog dana žena, Udruženje "Ruku na srce" organizuje projekat “Od srca za nju”, u sklopu kojeg se nastoje obezbijediti paketi osnovnih higijenskih potrepština ženama i djevojkama iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Cilj projekta je prikupiti što veći broj higijenskih proizvoda i vratiti osmijeh na lica mnogim djevojkama i ženama iz porodica u stanju materijalne potrebe. Higijenske potrepštine su nešto osnovno, ali za one koji teško žive, predstavljaju i veliki teret.

Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da nas podrže i pomognu nam da uljepšamo ovaj posebni dan svim ženama.

Za ovaj projekat mogu se donirati higijenske potrepštine, kao što su: vlažne maramice, dezodorans, higijenski ulošci, dnevni ulošci, brijači, krema za lice, kupka za tijelo, šampon, losion za tijelo.

Sve donacije higijenskih potrepština mogu se dostaviti na sljedeće punktove: svakim danom od 8:00 do 19:00 u prostorije Homework HUB-a (ulica Grbavička bb, Dječija kuća), subotom od 10:00 do 12:00 u Centar “Ruku na srce” (ulica Esada Pašalića br. 8), svakim radnim danom od 8:30 do 16:00 u prostorije kompanije Toner.ba (ulica Aleja Bosne Srebrene 14) i svakim radnim danom od 8:00 do 16:30 u prostorije Telus International kompanije (ulica Trg međunarodnog prijateljstva bb).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: 

Za projekat “Od srca za nju”.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Rok prikupljanja donacija je 8. mart 2024.godine.