Lifestyle

Oprah Winfrey otkrila je svoju jednostavnu tajnu za sreću

Autor: Žene.ba

Televizijska zvijezda, producentica i filantropkinja koja je tijekom karijere zaradila 3 milijarde dolara, unatoč svemu što je postigla, najponosnija je na to što je u životu pronašla istinsku sreću.

Upravo to je 64-godišnja Oprah Winfrey izjavila u svojem najnovijem intervjuu za američki Vogue te je otkrila i koja je njena tajna za sreću. Nimalo iznenađujuće, medijska mogulica najsretnija je kada ne radi baš ništa i jednostavno uživa u miru na svojem imanju u Kaliforniji.

"Ne poznajem nikoga sretnijeg. Ne poznajem nikoga ko ima ili je imao bolji život. Dok gledam u druge ljude, pomislim kako izgledaju sretno, ali ne koliko i ja. Sedmicama ne palim televiziju, a jedno je ljeto nisam upalila nijednom. Najviše uživam kada ne radim baš ništa," izjavila je Oprah.

"Živim u prekrasnom prostoru koji sam sama osmislila i svaki put kada odlazim od kuće i vidim svoje jezerce s patkama i travnjak, sjetim se rečenice Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza koja glasi: 'Naučila sam da ne trebam gledati dalje od svog dvorišta.' To mi svaki put prođe kroz glavu", otkrila je za Vogue i zaključila:

"Većinom ljudi nemaju pojma što ih čini sretnima. No meni je dovoljno da samo sjedim na svom trijemu i ne moram raditi baš ništa drugo."

I potpuno je u pravu! Iako je to puno lakše reći nego napraviti, pokušajte i vi poslušati njen savjet i povremeno se isključite iz svijeta jer će to itekako koristiti vašem fizičkom i psihičkom zdravlju. Od otklanjanja stresa do snižavanja visokog krvnog tlaka, mnoge su prednosti opuštanja u potpunom miru i tišini.

Index.hr