Lifestyle

Organizatorica dubrovačke svadbe Jusufa Nurkića: Jedan od najzahtjevnijih projekata

Autor: Žene.ba
Organizatorica dubrovačke svadbe Jusufa Nurkića: Jedan od najzahtjevnijih projekata

Organizatorica vjenčanja Jusufa Nurkića u Dubrovniku, Ines Nanić, otkrila je detalje slavlja.

"To je jedan od najzahtjevnijih projekata na koje smo radili, a moja kompanija postoji već 15 godina. Projekt smo radili s još jednom kompanijom iz Dubrovnika i to je doista bio posao za dvije agencije te je bila to prava produkcija. To se nekad zvalo event management i takav projekt zahtjeva višemjesečne pripreme. Da je tome tako dovoljno govori da je na sam dan bilo 150 gostiju, a nas u backstageom u samoj produkciji, bilo je 146", otkrila je za RTL Danas.

"Zašto ne može 1000 ljudi na Stradun?"

Prisjetila se i najbizarnijih zahtjeva s kojima se susrela u karijeri.

"Zahtjevi su se promijenili, ono što je nekad bilo apstraktno, sad je normalno. Najapsurdnije je bio klijent koji je htio realizirati vjenčanje sina u Dubrovniku - tražio lokaciju za 1000 ljudi. Nakon puna 2 dana hodanja po otocima, tvrđavama, kamenolomima, parkovima, šumama i poljima, ušli smo na Stradun i nije mu bilo jasno zašto odmah tamo nismo došli i zašto na Stradunu ne može organizirati vjenčanje za 1000 ljudi", prisjetila se.

"Najveća je stvar privatnost. Visokobudžetni klijenti prije svega to traće i originalnost. Jako je bitno da ono što oni rade njihovi gosti nikad nisu vidjeli prije", dodala je.

"Rekla bih da razmaženost nema pretjerano veze s novcima. Imali smo i puno manje budžete klijenata koji si bili nerazumni. Imamo izuzetno dobra iskustva s visokobudžetnim klijentima jer oni razumiju pozadinu priče i organizaciju eventa pristupaju kao business makingu. S njima često lakše i jednostavnije radimo i prezentiramo velike finansijske konstrukcije nego manjebudžetnim klijentima", zaključila je.

Zabava prije vjenčanja pa vjenčanje

Nurkić, bosanskohercegovački košarkaš koji trenutno igra za Portland Trail Blazerse u NBA ligi, najprije je na terasi Umjetničke galerije u Dubrovniku organizovao zabavu ususret svojem vjenčanju s Eminom Durić. Veselo društvo pjesmom je zabavljala kraljica sevdalinke, Amira Medunjanin.

Ceremonija vjenčanja održana je na tvrđavi Lovrijenac, među prisutnima na vjenčanju bili su košarkaš Portland Trail Blazersa Anfernee Simons s djevojkom Bre Hudson, Lejla i Tarik Filipović, Sabina i Enis Bešlagić, Viktorija i Dino Rađa, Goran Bogdan, Petar Grašo i mnoge druge poznate osobe.

Žene.ba