Sarajevo

Ostala su još samo TRI dana do početka Prvog kongresa hitne medicine UHMT FBiH

Autor: Žene.ba
Ostala su još samo TRI dana do početka Prvog kongresa hitne medicine UHMT FBiH
Foto: Žene.ba

Udruženje hitnih medicinskih tehničara Federacije Bosne i Hercegovine (UHMT FBiH) s velikim uzbuđenjem podjseća javnost da je do početka Prvog kongresa hitne medicine ostalo samo tri dana. Događaj će se održati od 17. do 19. maja u prestižnom hotelu Saraj u Sarajevu.

Ovaj kongres predstavlja izuzetnu priliku za sve profesionalce koji rade u prehospitalnoj i hospitalnoj urgentnoj medicini da prošire svoje znanje, razmjene iskustva i stvore nove profesionalne veze sa kolegama iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz inostranstva.

View this post on Instagram

A post shared by UHMTFBiH (@uhmtfbih)

Ključni aspekti Kongresa:

Edukativni program: Kongres će pokriti širok spektar aktuelnih tema u hitnoj medicini, uključujući najnovije medicinske trendove, tehnike intervencija i prakse koje spašavaju živote.

Predavači i učesnici: Među govornicima se nalaze istaknuti domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti hitne medicine, koji će svojim znanjem i iskustvom obogatiti sadržaj Kongresa.

Interaktivne radionice: Učesnici će imati priliku da se uključe u radionice i panel diskusije koje će omogućiti praktično učenje i neposrednu primijenu novih znanja.

Predstojeći Kongres nije samo prilika za učenje, već i za umrežavanje sa stručnjacima iz oblasti koji mogu biti ključni za dalji razvoj karijere svakog učesnika.

Pogledajte preliminarni program Prvog kongresa hitne medicine UHMT FBiH:

View this post on Instagram

A post shared by UHMTFBiH (@uhmtfbih)

Medijski partneri su Radio M i portali www.vijesti.ba, www.zene.ba i www.cuvajzdravlje.ba.