Lifestyle

Otkrivena tema sljedeće Met Gale

Autor: Žene.ba
Otkrivena tema sljedeće Met Gale

Za nešto više od sedam mjeseci održat će se još jedno izdanje "modnih Oskara" poznatijih pod imenom Met Gala.

Svake godine, prvog ponedjeljka u maju, uzvanici Anne Wintour dolaze tematski obučeni u dizajnerske kreacije prilagođene tematici koja je određena te godine. Okupljanje se održava u njujorškom muzeju Metropolitan, a pozvani su oni koji, prema mišljenju Wintour, znače nešto u modnom svijetu.

Ove je godine događaj proslavio svoju 70. obljetnicu, a tema je bila "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta". Zvijezde su nas uspjele poprilično iznenaditi svojim odabirima, posebice Rihanna koja je na glavi imala papinsku kapu izrađenu od dragulja te Katy Perry koja je na leđima nosila ogromna anđeoska krila.

Iduća Met Gala neće propitivati religiju ni išta kontroverzno jer je tema "Camp: Zapisi na modi". Kako prenosi New York Times, kao inspiracija nadolazeće Met Gale poslužio je esej Susan Sontag iz 1964. godine koji je nosio naziv Notes on Camp pri čemu se "Camp" definira kao ljubav prema neprirodnom, kao umjetnost i pretjerivanje.

Andrew Bolton, jedan od odgovornih za kostimografiju ovog eventa, otkrio je kako je ovo kao moguću tematiku istraživao već posljednjih nekoliko godina.

Ono što je uzvanicima ostavljeno na odabir je sama tema bilješki koje će nositi na svojim kreacijama. Bile to političke, rasne ili isključivo modne poruke, nije važno, važna je kreativnost i jedinstvenost.

Ove godine čast domaćinstva na Met Gali pripala je Rihanni, Amal Clooney i Donatelli Versace, dok je za sljedeću godinu odluka pala na Harryja Stylesa, Serenu Williams i Lady Gagu.

Pripremite se na najluđu Met Galu dosad!

Index.hr