Lifestyle

Ovo su najčešće greške koje radimo na razgovorima za posao

Autor: Žene.ba
Ovo su najčešće greške koje radimo na razgovorima za posao

Iako ste uvjerene da ste se odlično pripremile za razgovor za posao, uvijek nešto pođe po zlu. Mozgate, ne spavate noć prije, dođete pola sata ranije i unatoč tome doživite neuspjeh. Možda činite neke od sljedećih grešaka na koje biste trebale pripaziti:

Pitale ste nešto glupo

Možda čvrsto vjerujete u onu "nema glupih pitanja", no morat ćemo vas razočarati. Ako potencijalnog poslodavca pitate nešto što ste uz malo istraživanja mogle saznati na njihovoj web stranici ili društvenim mrežama, odat ćete dojam neodgovorne i nepripremljene osobe. Umjesto tih nespretnih pitanja, pitajte ih, primjerice, tko je zadužen za društvene mreže u njihovoj tvrtki i pohvalite komunikaciju ili sadržaj, ako zbilja jest za pohvalu.

Ne dopustite egu da preuzme kontrolu

Iako se smatrate uspješnom i sposobnom osobom, to možete pokazati i na skroman način. Umjesto hvalisanja, argumentirajte svoja postignuća i uspjehe na prethodnom poslu.

Naučile ste sve napamet

Ispisale ste sva moguća pitanja na papir, a zatim odgovorile na njih i to naučile napamet. Poslodavac će to itekako primijetiti i nećete ostaviti najbolji dojam. Priprema je važna, ali na pitanja odgovarajte spontano i samouvjereno.

Žalite se na prethodni posao

Na spoju se ne biste žalile na bivšeg dečka pa se zato na razgovoru za posao ni slučajno nemojte žaliti na bivšeg poslodavca. Jednostavno recite kako smatrate da ste spremne za napredak i više odgovornosti.

Posrnule ste na pitanju o slabostima

Naravno, nitko nije savršen. Ipak, vaše slabosti su vrlo intimna stvar i trebate biti oprezne ako situacija zahtijeva razgovor o njima. Jedine slabosti koje trebate spomenuti su one koje nemaju veze s poslom za koji se natječete i napomenuti kako radite na njima.

Index.hr