Lifestyle

Paris Fashion Week: Kad se spoje moda i fantazija

Autor: Žene.ba

Kada se spoje visoka moda i fantazija, što je bio slučaj na ovogodišnjem Paris Fashion Weeku, tada na pisti dobijemo istinsku modnu poslasticu. Kuća Dior se u svojoj kolekciji oslonila na stari Hollywood, brend Sonia Rykiel promovirala je jeans svadbeni izgled, dok je kreativna direktorica Clare Waight Keller sa modnim performansom inspiriranim motivima kultnog filma „Doručak kod Tiffanyja“, odala počast osnivača kuće u kojoj je danas, Hubertu de Givenchyju, koji je preminuo u martu ove godine.

Jednako zanimljivo je bilo i na reviji kuće Chanel, a za to se pobrinuo sam dizajner Karl Lagerfeld. Naime, svake godine Karl Chanelovu reviju završava tako što izabere jednog modela i s njim se a kraju pokloni pred publikom. Ovoga puta tu privilegiju je dobila manekenka porijeklom iz Južnog Sudana Adut Akech Bior, koja se na pisti pojavila u nekonvencionalnoj svadbenoj haljini.

-Odakle da počnem, nakon otvaranja pretposlednje Chanelove revije, iskreno sam mislila da od toga ne može bolje, ali sam pogriješila, jer sam upravo zatvorila Chanelovu reviju. Nema mnogo riječi kojima bih opisala šta mi znači ovaj trenutak – napisala je Bior na svom Instagramu. Osim nje, radost u Parizu nije krila ni oskarovka Penelope Cruz koja je izabrana za novu ambasadoricu modne kuće Chanel te je tako ušla u ‘ekskluzivni klub’ u kojem se nalaze Kristen Stewart, Lily Rose Depp, Julianne Moore, Kiara Knightley, Margot Robbie druge slavne žene koje je ranije angažirala kuća Chanel.

Penelope je na reviju došla u prepoznatljivom Chanelovom kompletiću, ružičastoj mini suknji i sakou od twida.

Azra.ba