Rolnice od patlidžana zapečene u rerni.
Sastojci:
– 3 patlidžana
Nadev:
– 1 šolja rendane mocarele
– 1/4 šolje rendanog pamezana
– 100 g krem sira
– 1 šolja rikota sira
– 1 jaje
– 2 kašike sitno sjeckanog bosiljka
– 4 kašike sitno sjeckanog peršina
– 2 kašičice soli
– 1/2 kašičice bibera
– 2 kašičice bijelog luka u prahu
– 10 kašika ulja
I još:
– 600 g sosa od paradajza
– 1 šolja rendane mocarele
– 4 kašike prezli
Priprema:
Patlidžane isjeći tanko po dužini, dobro posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
Nakon pola sata ih oprati, osušiti papirnim ubrusima i i poredati u podmazanu tepsiju.
Svaki patlidžan premazati i odozgo sa malo ulja.
Peći u zagrijanoj rerni na 210 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.
Ostavite patlidžane da se malo ohlade.
Za to vreme pomiješajte sve navedene sastojke za nadjev.
U dublju tepsiju stavite malo manje od polovine sosa, samo toliko da pokrije dno tepsije. Pospite prezlama i ostavite na stranu.
Stavljajte pripremljenu smjesu na šnite patlidžana, zamotajte u rolnice i redajte u tepsiju.
Kada ste završili stavite po kašiku sosa preko svake rolnice.
Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Zatim pospite rendanom mocarelom i pecite još dvadesetak minuta, ili dok se sir ne otopi i malo porumeni.
(žene.ba)