Lifestyle

Pavlova s mousseom od jagoda prava je ljetna poslastica

Autor: Žene.ba
Pavlova s mousseom od jagoda prava je ljetna poslastica

Autorica bloga Domaćica, Sanja Mijac, koji redovito posjećujemo opet nas je iznenadila jednom slatkom delicijom. U pitanju je omiljena Pavlova, ali ovaj put s mousseom od jagoda. Osim što na fotografijama izgleda kao prava senzacija, vjerujemo da joj je upravo i takav okus. Kako pripremiti ovu mnogima najdražu tortu donosimo detaljno u nastavku...

Sastojci:

5 bjelanjaka
prstohvat soli
200 g šećera
1 žličica gussnela ili glatkog brašna
1 žličica alkoholnog ili jabučnog octa

Sastojci za mousse:

300 g jagoda ili nekog drugog sličnog voća
3 žlice šećera
200 ml slatkog vrhnja za šlag

Pavlova s mousseom od jagoda prava je ljetna poslastica (фото 1)

Priprema:

Pećnicu upalite na 130 C i ostavite da se grije. Na pleh za pečenje stavite masni papir za pečenje. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodajite šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta (3-4 minute), sve dok smjesa ne postane glatka, sjajna i čvrsta. Na kraju u smjesu dodajte gussnel i ocat, spojite mikserom. Na papiru si s malo smjese ocrtajte krug promjera oko 18 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti viša. Možete je lijepo zagladiti ili ostaviti neurednu. Stavite koru u pećnicu na sat i pol. Ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku u tom vremenu, tek nakon sat i pol ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Priprema moussea:

Jagode ili voće po želji usitnite u blenderu ili sa štapnim pa ga skuhajte sa šećerom u loncu. Kuhajte ga samo nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i voće omekša. Ohladite voće. Šlag izmiksajte pritom pazeći da ga ne premiksate kako vam ne bi bio grudast, pa u njega ručno špatulom umiješajte skuhano voće. Ukoliko želite tortu prvo premažite s pekmezom od npr. jagode, po želji voće možete naslagati na pekmez pa tek onda staviti kremu. Igrajte se slojevima i uživajte. Tortu je prije posluživanja potrebno ohladiti.

Pavlova s mousseom od jagoda prava je ljetna poslastica (фото 2)

Buro247.hr