Lifestyle

Penelope Cruz otkrila čega se odrekla radi ljepote

Autor: Žene.ba

Jedna od najljepših glumica u Hollywoodu Penelope Cruz sa svojih 45 godina izgleda kao i na početku karijere.

Najpoznatija španska glumica današnjice smatra kako je za ljepotu najvažnije biti prirodan, ali ima ona i svoje beauty rutine koje je nedavno otkrila u intervjuu za Women's Health.

Cruz je inače već godinama zaštitno lice francuskog Lancômea i često javno priča o njihovim proizvodima, pogotovo serumima za njegu kože koji su, kako tvrdi, najzaslužniji što i na pragu pedesete ima lijep, blistav i mladalački ten.

Osim toga, Cruz je make up umjetniku Hungu Vanngu otkrila da prije šminkanja kožu priprema popularnim hidratantnim "sheet" maskama koje djeluju u samo nekoliko minuta i daju odličnu podlogu za šminku. Svoj izgled glumica duguje i genetici, a trikove o njezi i šminkanju naučila je još kao dijete jer su njeni roditelji dok je bila mala bili vlasnici beauty salona u rodnoj Španiji.


Glumica je u intervjuu rekla da je pušila sedam-osam cigareta dnevno. Kad je prestala, kaže, vrlo je brzo vidjela značajnu promjenu na izgledu kože, što joj je uz zdravlje bilo dodatni razlog da skroz prestane pušiti.

Alkohol također izbjegava i pije ga, kaže, u rijetkim situacijama, a njena prehrana sastoji se od puno voća, povrća i proteina.

"Nastojim izbjegavati mliječne proizvode i šećer, a ne jedem ni gluten, jer ga ne podnosim", priznala je Cruz koja pije i nekoliko litara vode dnevno, prenosi Klix.

Žene.ba