Lifestyle

Pet znakova da ste vi glavni krivac za probleme u svojoj vezi

Autor: Žene.ba
Pet znakova da ste vi glavni krivac za probleme u svojoj vezi

Najlakše je svaliti krivnju na druge. Većini ljudi je jako teško priznati kada su krivi za neki problem, pogotovo kada su u pitanju nesuglasice u vezi. A kako vas vaše tvrdoglavo ponašanje ne bi dovelo do prekida, u nastavku provjerite jeste li zapravo vi glavni krivac za sve probleme u svojoj vezi i pokušajte promijeniti ove loše navike:

Nezadovoljni ste sobom

Kada se netko ne osjeća dobro u svojoj koži to se negativno održava i na svim aspektima života, pa tako i na ljubavnoj vezi.

"Sve je povezano i teško da ćete biti sretni u vezi ako ste nezadovoljni sami sobom", tvrdi Seth Mayers, autor knjige „Overcoming Relationship Syndrome and Find the Love You Deserve“ koji savjetuje da, ako želite poboljšati svoj ljubavni život, najprije morate poraditi na svom samopouzdanju.

Izbjegavate ozbiljne razgovore

Nijedan problem koji imate u vezi neće se riješiti sam od sebe i o svemu je potrebno razgovarati s partnerom kako biste pokušali zajednički doći do rješenja. Čak i ako se tijekom takvog razgovora posvađate, to je bolje od šutnje koja ne rješava ništa.

Burno reagirate svaki put kad ste uvrijeđeni

Ako svaki put kada vas partner povrijedi napravite scenu i svalite na njega sve probleme u vašoj vezi, poslušajte savjet njujorške psihologinje Laurel Steinberg:

"Prije nego reagirate, pokušajte stati i razmisliti o njegovim namjerama. Vjerojatno nije namjerno povrijedio vaše osjećaje, već je samo bio nepromišljen pa mu ne biste trebali vraćati istom mjerom."

Ako, pak, procijenite da vas partner namjerno želi povrijediti, onda problem ipak nije u vama.

Ne znate priznati da niste u pravu

"Ako ne znate preuzeti odgovornost za svoje greške i uvijek krivite druge, to je loš znak", tvrdi Seth Mayers i savjetuje da se, umjesto da razmišljate o tome tko je u pravu a tko nije, koncentrirate na rješavanje problema.

Držite stvari u sebi

Ako s partnerom ne pričate o problemima već sve sakupljate u sebi, onda postoje velike šanse da ćete planuti i na najmanju sitnicu i odjednom mu nabrojati sve što vam je ikada zasmetalo. Ako on nije takav tip, vaši iznenadni napadi mu neće biti jasni i riskirat ćete prekid. Sve probleme koje imate u vezi biste trebali rješavati odmah.

Index.hr