Lifestyle

Pitanja koja si trebate postaviti prije nego vas zahvati Black Friday groznica

Autor: Žene.ba

Danas je Black Friday, odnosno Crni petak i vjerujemo da će mnogi od vas iskoristiti velike popuste u trgovinama za obnavljanje zimske garderobe, piše Index.hr.

No prije nego što vas ponese šoping groznica, pročitajte na što biste trebale paziti kako ne biste potrošili novac na nepotrebne stvari. Evo što biste se trebale zapitati prije svake kupovine:

1. Volite li uopće taj brend?

Prije nego što uđete u trgovinu u koju inače nikad niste kročile nogom samo zato što im na izlogu piše: "popusti do 70 posto", zapitajte se zašto ste do sad izbjegavali taj brend. Sniženja nam mogu pomutiti razum i natjerati nas da zaboravimo zašto smo neke trgovine prije izbjegavali i kupimo odjeću koja će samo visjeti u ormaru.

2. Imate li već taj odjevni komad u ormaru?

Kao što smo već spomenuli, popusti nam mogu pomutiti razum i možemo kupiti nešto što već imamo u ormaru. Zato se, čak i ako mislite da ste posve prisebni, prije nego bilo što kupite zapitajte imate li možda već nešto slično u ormaru te treba li vam još jedna takva stvar.

3. Pristaje li to vašem tipu tijela?

Koliko ste puta od prijateljice čule rečenicu: "Ne stoji mi baš najbolje, ali bilo je na popustu?". Vjerojatno su je i mnoge od vas upotrijebile jer većina žena na popustima kupuje stvari koja inače ne bi ni isprobale. No takvi komadi najčešće završe zaboravljeni na dnu ormara jer se niko ne osjeća dobro u nečemu što mu ne stoji. Zato ne dajte da vas ponesu niske cijene i ne kupujte komade koji ne laskaju vašem tijelu samo zato što su jeftini.

4. Biste li kupile to da nije na sniženju?

Samo zato što ste kupile nešto na sniženju to ne znači i da ste uštedjele novac. Dapače, tada ga i najčešće "bacamo" na stvari koje nikad ne obučemo jer nas ponesu niske cijene, a puno bi pametnije bilo da ste umjesto pet majica koje ste kupile samo jer su bile na sniženju i ne nosite ih novac uložile u neki malo skuplji komad o kojem maštate već dugo.

5. Hoćete li trebati raditi neke prepravke na tome?

Osim ako niste same vješte u šivanju ili imate mamu ili baku koja jest, onda se na sniženju ne isplati kupovati komade koje je potrebno prepraviti. Krojač će vam taman nadoknaditi razliku koju ste uštedjeli na sniženju, pa ćete kupljeni komad platiti po originalnoj cijeni.

6. Uklapa li se odjevni komad u ostatak vaše garderobe?

Ako na sniženju kupite nešto što ne možete iskombinirati s ničim što već imate i ormaru, onda ste taj novac bacili. Ovo biste trebale imati na umu pri svakom šopingu, a ne samo tijekom Crnog petka.

Žene.ba