Lifestyle

Pogledajte kako će izgledati novi VIP salon na sarajevskom aerodromu

Autor: Žene.ba

Prema informacijama koje smo dobili s aerodroma, VIP salon će biti smješten u jednom od sadašnjih pomoćnih objekata.

"U jednom dijelu objekta već se nalazi instaliran uređaj za KDZ kontrolu koji neće biti izmještan. Iz prostora za KDZ kontrolu pristupat će se prostoru s wellcome deskom/recepcijom (zemaljska strana). Na ovom mjestu korisnici VIP salona će biti dočekivani i upućivani u prostor salona. Jedan pult nalazit će se i na drugoj strani (ulaz sa zračne strane), a služit će kao wellcome desk za putnike u dolasku", pojasnili su.

Uz recepciju prema zemaljskoj strani nalazit će se prostor za press konferencije, u kojem će se moći održavati i poslovni susreti korisnika VIP salona. Ovaj prostor bit će pozicioniran blizu ulaza tako da neće biti potrebe da novinari u slučaju održavanja press konferencija ulaze u prostor salona koji će služiti isključivo za odmor i relaksaciju putnika.

Salon će zauzimati centralni dio cijelog prostora. Bit će opremljen garniturama za sjedenje, informacionim displejima, wireless signalom te TV prijemnicima.

Dvonamjenski prostor – apartman koji će se koristiti i kao prostor za relaksaciju i kao prostor za molitvu također je jedan od sadržaja cijelog kompleksa.

Novi VIP salon će imati sljedeće programske sadržaje: KDZ kontrolni punkt s prostorom za carinsku kontrolu, check-in i pasošku kontrolu, Wellcome desk – prostor recepcije na ulazu sa zemaljske i zračne strane (za putnike u odlasku i dolasku), VIP salon s diskretno odijeljenim grupama za sjedenje/relaksaciju, prostor za press konferencije/prostor za organizaciju poslovnih sastanaka s više učesnika, apartman za relaksaciju koji se može koristiti i kao prostor za molitvu, izdvojeni radni dio s mogućnošću održavanja manjih radnih sastanaka, sanitarni blok (muški, ženski, za invalidne osobe) i ugostiteljske usluge manjeg obima (catering).

Klix.ba/Studiononstop.com