Lifestyle

Poznat uzrok smrti Matthewa Perryja

Autor: Žene.ba

Matthew Perry umro je od posljedica konzumacije ketamina i utapanja, piše Daily Mail.

Glasnogovornik mrtvozornika u Los Angelesu rekao je:

"Odjel za medicinsku istragu (DME) okruga Los Angeles utvrdio je uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Matthewa Langforda Perryja kao akutne učinke ketamina. Uzročnici koji su doprinijeli smrti g. Perryja uključuju utapanje, bolest koronarne arterije i učinke buprenorfina (koristi se za liječenje poremećaja upotrebe opioida)."

Smrt se smatra nesretnim slučajem.

Perry je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu 28. oktobra. Njegovo tijelo pronađeno je u jacuzziju.

Toga jutra Perry je bio na popularnom Pickleballu (igra slična tenisu). Potom je poslao asistenta da obavi neke stvari za njega, a kad se vratio otprilike dva sata kasnije, našao je Perryja mrtvog te pozvao hitnu pomoć.

Liječnici su pokušali spasiti Perryja dok je još bio u jacuzziju, ali pokušaji da ga ožive bili su neuspješni te su ga proglasili mrtvim na mjestu događaja. 54-godišnjeg glumca nisu prebacivali u bolnicu, potvrdila je tamošnja policija.

Mediji su tada pisali da je Perry u trenutku smrti kod kuće imao lijekove na recept, uključujući antidepresive i tablete protiv tjeskobe - ali ne i ilegalne supstance. U kući je pronađen lijek za kroničnu opstruktivnu plućnu bolest koji se uglavnom koristi kod emfizema i hroničnog bronhitisa.

Perry je bio pušač i borio se s ovisnošću o alkoholu i opijatima, ali je tvrdio da je prije smrti bio čist. O svojoj ovisnosti pisao je i u memoarima Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir.

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Chandlera Binga u seriji Prijatelji, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004., a koja je i dandanas vrlo popularna.

U seriji su glumili i Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

Žene.ba