Lifestyle

Preminula svjetska prvakinja na 100 metara bila je trudna, komšije otkrile njeno zapanjujuće ponašanje

Autor: Žene.ba
Preminula svjetska prvakinja na 100 metara bila je trudna, komšije otkrile njeno zapanjujuće ponašanje

Bivša svjetska prvakinja na 100 metara Tori Bowie preminula je prije nekoliko dana u 33. godini, a sada je otkriveno da je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

Bowie nikada nije javno rekla da očekuje dijete, ali njeni prijatelji i komšije otkrili su za Daily Mail da je bila u poodmakloj trudnoći kada je umrla ove sedmice u svom domu u predgrađu Orlanda Winter Gardena, prenosi Klix.

Bivša svjetska šampionka u atletici također je imala dugu historiju nestabilnog i problematičnog ponašanja, tvrde njene komšije, a jedna se prisjetila kako je na ulici naišla na Bowie dok drži nož i viče na dečka.

U još jednom incidentu, proslavljena sprinterka navodno je gađala jajima kuću preko puta.

Istražitelji isključuju ubistvo, ali još uvijek nisu objavili uzrok smrti.

Ova atletičarka je osvojila tri medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici 2017. godine u Londonu. Osvojila je zlato u utrci na 100 metara, srebro u trci na 200 metara i zlato u štafeti 4x100 metara.

Prije toga Bowie je učestvovala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine gdje je osvojila srebrnu medalju u trci na 100 metara, kao i zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara.

Rođena je 27. augusta 1990. godine u Sandhillu, Mississippi, SAD. Što se tiče njenog života prije atletike, Bowie se bavila košarkom i kratkotrajno se profesionalno bavila manekenstvom. Njen lični rekord u utrci na 100 metara iznosi 10,78 sekundi, dok je lični rekord u utrci na 200 metara 21,77 sekundi.

Također se bavila humanitarnim radom i podržavala je nekoliko organizacija koje se bore protiv siromaštva i diskriminacije.

Bowie je odrasla u Sand Hillu, Mississippi. Njena majka je nju i njenu sestru ostavila u hraniteljstvu kada je bila beba, ali ih je kasnije usvojila biološka baka i prema svemu sudeći je imala probleme sa mentalnim zdravljem.

Žene.ba