Posjetila muzej u Londonu

Princeza Kate u rijetkom izlasku nakon dijagnoze raka

Autor: Žene.ba
Princeza Kate u rijetkom izlasku nakon dijagnoze raka
Kate Middleton

Kate Middleton posjetila je Prirodoslovni muzej u Londonu povodom otvaranja novih vrtova.

Princeza od Walesa na Instagramu je objavila nekoliko fotografija i poručila: "Izuzetno cijenim predanost muzeja stvaranju posebnog prostora koji potiče ljude svih dobi da se ponovno povežu s prirodom i nauče više o tome kako možemo zaštititi prirodu i svijet", napisala je.

"Poznajem moć prirode koja nam donosi radost i pomaže nam da ostanemo fizički i mentalno zdravi. Nadam se da će ovi vrtovi biti inspiracija mnogim posjetiocima", dodala je Kate.

Ovo je bio jedan od rijetkih izlazaka princeze od Walesa nakon što je u januaru otkrila da joj je dijagnostikovan rak.

"Dobro napredujem, ali svako ko prolazi kroz hemoterapiju će znati da ima dobrih i loših dana. Na one loše dane se osjećaš slabo, umorno i moraš dopustiti svojem tijelu da se odmori", poručila je princeza prije mjesec dana, prenosi Index.

"Ali na one dobre dane, kada se osjećaš jače, želiš najbolje iskoristiti to što se osjećaš dobro. Moje liječenje je u toku i bit će još nekoliko mjeseci. Na dane kada se osjećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je uključiti se u školski život, provesti vrijeme u stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i započeti malo raditi od kuće", dodala je.

Princeza je prije nekoliko dana bila i na finalu Wimbledona u All England Clubu.