Lifestyle

Provedite noć s Mona Lisom!

Autor: Žene.ba
Provedite noć s Mona Lisom!

Povodom 30. obljetnice Piramide u Louvreu, pariški muzej udružio s Airbnb-om kako bi ponudio ekskluzivan pristup muzeju i njegovim remek-djelima.

Louvre i Airbnb otkrivaju novi program za otkrivanje muzeja na potpuno drugi način. Zapravo, na način o kojem ste mogli samo sanjati.

Naime, osim što je jedan pobjednik (i njegova gošća) moći spavati u Piramidi, moći će tumarati Louvreom sami kadgod požele, cijelu noć, što se čini kao san i nezaboravni trenutak. “Uz potporu Airbnba želimo da naš muzejski postav otkriju ljudi koji spontano ne inkliniraju muzejima, uvijek sa željom da umjetnost učinimo dostupnom svima ”, kaže Anne-Laure Béatrix, zamjenica ravnatelja Muzeja Louvre.

Noć u muzeju
Samo za jednu noć, 30. aprila, Airbnb i Louvre nude pobjedniku i njegovom gostu jedinstvenu priliku da vide što se događa u najpoznatijem svjetskom muzeju kada on zatvara svoja vrata. Dok u Parizu sunce zalazi, dvojica sretnih kandidata biti će u muzeju gdje će ih posjetiti i kustos / historičar umjetnosti koji će ih provesti kroz muzej.

Nakon otkrivanja čuda koje nudi muzej, dvojac će uživati u svom domu na jednu noć, u društvu najfascinantnijih gostiju: uz Mona Lisu će popiti aperitiv u dnevnoj sobi uz najpoznatiju sliku na svijetu, a večera će biti pripremljena u blagovaonica pored Miloske Venere, jednog od najpoznatijih grčkih antičkih skulptura. Konačno, gosti će prisustvovati intimnom koncertu u raskošnim salonima Napoleona III. Pod dojmom remek-djela Louvrea, na kraju će se uputiti u svoju sobu pod piramidom, gdje najvjerojatnije neće moći zaspati od uzbuđenja!

Cosmopolitan.hr