Trend započela EmRata

Prstenje za razvod postaje trend zbog 'proslave novog početka'

Autor: Žene.ba
Prstenje za razvod postaje trend zbog 'proslave novog početka'
Foto: Instagram

Prstenje za razvod može imati raznolike oblike i simbolizirati različite stvari, a njihova interpretacija često zavisi o individualnim preferencama i iskustvima nositelja.

Nemojte prodati svoj zaručnički prsten. Pretvorite ga u prsten za razvod kako biste proslavili svoju novostečenu neovisnost i sljedeće poglavlje svog života, piše Real Simple.

Emily Ratajkowski postala je trendseterica nakon što je javno podijelila kako je svoj zaručnički prsten preoblikovala u dva prstena za razvod nakon što je njen brak završen. Ova ideja postala je popularna do te mjere da su draguljari počeli uključivati prstenje za razvod u svoju ponudu.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Rachel Akmakjian, direktorica odnosa s draguljarima u BriteCo-u i gemologinja, objasnila je da prstenje za razvod slavi novu neovisnost nakon kraja braka, mijenjajući narativ o zaručničkom i vjenčanom prstenu iz simbola predanosti u simbol novog početka.

Prstenje za razvod simbolizira osnaživanje

Prstenje za razvod može imati različite dizajne i značenja, a na kraju, to ovisi o osobi koja ih nosi. Rachel je otkrila da žene često transformišu svoje zaručničke prstenove u moderne komade nakita te ih nose na prstenu ili ih premještaju na drugi prst ili ruku.

Dok zaručnički prstenovi simbolizuju predanost i jedinstvo, prstenje za razvod predstavlja "osnaživanje, zatvaranje ili označavanje novog poglavlja u nečijem životu", kako je pojasnila stručnjakinja.

Rachel ističe važnost da dizajn prstena za razvod bude u potpunosti usklađen s vašim ličnim stilom.

"Važno je odabrati nešto što odražava vaš svakodnevni životni stil jer će ovaj prsten biti namijenjen češćem nošenju kao podsjetnik na nove početke", naglašava.