Lifestyle

Rano odvikavanje od pelena, zdrava hrana: Ovo su roditeljski savjeti Gisele Bundchen

Autor: Žene.ba
Rano odvikavanje od pelena, zdrava hrana: Ovo su roditeljski savjeti Gisele Bundchen

Kao i neke druge slavne mame, Gisele Bundchen ima neobičniji pristup roditeljstvu. Odlučila je biti prirodna i tako je uspjela prevladati neke uobičajene poteškoće s kojima se mame često suočavaju, prenosi portal Index Mame.

U nastavku donosimo njezine savjete i trikove za odgoj koji bi vam mogli koristiti.

Uvijek se trudi voditi djecu vlastitim primjerom

Jedan od ključnih elemenata roditeljskog stila Gisele Bundchen je vođenje primjerom. Prioritet joj je biti uzor svojoj djeci.

“Moj glavni fokus je biti primjer. Uvijek se trudim pokazati koliku moć imaju riječ i dati djeci do znanja da ih pažljivo koriste. Ako nemaju što za reći, onda je bolje šutjeti”, objasnila je u jednom intervjuu ova mama dječaka Benjamina i djevojčice Vivian.

Ima prirodan pristup prehrani i tjelovježbi

Ako želi navesti svoju djecu da se zdravo hrane ili da vježbaju, Bundchen organizira zajedničke aktivnosti, poput vježbanja joge s kćeri ili plivanja sa sinom.

“Svi smo prilično aktivni kod kuće. Svaki dan radimo neki oblik tjelovježbe. Sve ovisi o tome gdje se nalazimo”, rekla je manekenka, kojoj je važno da je hrana koju jedu hranjiva pa čitava obitelj uglavnom slijedi biljnu prehranu.

Ograničava vrijeme pred ekranom, ali ne brani pretraživanje interneta

Djeca Gisele Bundchen ne mogu provoditi beskrajne sate pred ekranima, a oni su im zabranjeni za stolom i u krevetu. S druge strane, svjesna je pozitivnog utjecaja društvenih medija pa internet nije u potpunosti zabranjen u njezinom domu.

“Tehnologija i društveni mediji mogu biti izvrsna platforma za širenje pozitivnosti i svijesti, ali vjerujem da je važno ostati prisutan i voditi računa o tome kako se koriste. Važno je da su djeca dovoljno vani i da uživaju u prirodi, a pretraživanje interneta onda nije toliki problem”, ističe.

Velika je zagovornica dojenja

“Neki od najposebnijih trenutaka koje sam podijelila sa svojom djecom bili su u vrijeme dok sam dojila”, napisala je na Instagramu i tako otkrila da je cijenila povezanost u kojoj je uživala sa svojim bebama dok ih je dojila.

Otkrila je i da je majčino mlijeko koristila i za kapanje očiju i nosa. Vjeruje da je to pomoglo u ublažavanju prehlada kod njezinih mališana.

Sina je naučila ići na tutu sa 6 mjeseci koristeći zanimljivu tehniku

Dok većina roditelja za odvikavanje od pelena čeka barem 2 ili 3 godine, Gisele Bundchen je svog sina naučila koristiti tutu već sa 6 mjeseci. Pustila ga je da bude gol, kao dio procesa odvikavanja od pelena. Iskoristila je metodu nazvanu "eliminacijska komunikacija", koja joj je pomogla da bolje razumije potrebe svog sina.

Žene.ba