Lifestyle

Ravan stomak bez vježbanja: Ispravite držanje i konzumirajte dovoljno tečnosti

Autor: Žene.ba
Ravan stomak bez vježbanja: Ispravite držanje i konzumirajte dovoljno tečnosti
Ukoliko niste uspjeli pripremiti tijelo za ljeto i izravnati stomak, ne brinite. Stručnjaci imaju nekoliko savjeta koji će vam pomoći da, bez dijeta i vježbanja, izravnate stomak i obuzdate stomak.

Prvo što trebate uraditi je ispraviti se jer svakim ispravljanjem uključujete trbušne mišića. Uostalom, kada se ispravite figura izgleda skladnije, a trbuh manji.

Ukoliko želite ravan stomak vodite računa da u organizam unosite dovoljno tečnosti (bar osam čaša vode dnevno), jer u slučajevima dehidracije tijelo zadržava vodu u organizmu.

Bitno je voditi i računa o ishrani. Obrok obavezno počnite supom, a potrudite se i da konzumirate dovoljno voća i povrća. Stručnjaci savjetuju i da konzumirate bademe i druge orašaste plodove jer su puni dobrih masnoća i čine da se duže osjećate sitima.

Jutro počnite crnom kafom jer je ona blagi diuretik koji vam pomaže da se riješiti viška vode u organizmu i nakupljenih toksina. Na taj način spriječit ćete nadutost.

Ukoliko imate problem s nadutošću, stručnjaci savjetuju da doručkujete žitarice u kombinaciji s mlijekom jer minerali koji se nalaze u mliječnim proizvodima (kalcij, kalij i magnezij) mogu pomoći u protuteži natrija koji potiče nadutost.

Također je bitno voditi računa o načinu konzumiranja hrana. Podsjećaju da je optimalno prožvakati hranu 10 puta prije gutanja, jer što manje želudac mora prerađivati hranu manja je vjerojatnost da će doći do nadutosti ili vjetrova.

Među njihovim savjetima je i konzumiranje probiotika, "dobrih" bakterija koje pomažu u regulisanju flore u crijevima čime sprječavate gastrointestinalne probleme.

Također, trudite se i da se dovoljno krećete i šetate tokom dana i nađite način da se riješite stresa.

(Klix)