Omiljen napitak u jesenskim i zimskim danima za brojne je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sustavu, ublažit će kašalj te smiriti želučane tegobe.
Razloga za šalicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja, prenosi Zadovoljna.hr.
SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU:
- 150 g čokolade s 60% kakaa
- 200 ml punomasnog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- jedna mala žlica smeđeg šećera
- prstohvat soli
- po želji malo cimeta
PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:
1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.
3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.
Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.
(Žene.ba)