I'm just Ken

Ryan Gosling nastupat će na ovogodišnjoj dodjeli Oskara

Autor: Žene.ba
Ryan Gosling nastupat će na ovogodišnjoj dodjeli Oskara
Foto: Ryan Gosling

Iako je Ken, lik koji glumi glumac Ryan Gosling, bio na margini tokom većeg dijela filma "Barbie", u jednom trenutku je dobio potpunu pažnju - kada je izvodio sada već poznatu pesmu "I’m just Ken". Ova izvedba očigledno je oduševila članove Akademije filmskih umetnosti i nauka, te su izabrali upravo Goslinga da nastupa na predstojećoj dodeli Oskara koja će se održati 11. marta ove godine.
 

Dugo se nagađalo hoće li Ryan Gosling pristati na prikazivanje svojih pjevačkih vještina u Dolby teatru, ali sada su konačno okončane sve spekulacije. Nakon što smo saznali da je Ryan Gosling nominiran za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu "Barbie", dobili smo vijest da će izvesti pjesmu iz istoimenog filma na samoj dodjeli nagrada Oscar koja će se održati 11. marta ove godine.

"I’m just Ken" je jedna od dvije pjesme iz filma "Barbie" koje su nominovane za Oskara u kategoriji najbolje originalne pjesme.

Druga je pjesma "What I Was Made For" od Billie Eilish i Finneasa, koja već ima nagradu Grammy i Zlatni globus u istim kategorijama. Ipak, razočaranje zbog toga što redateljica Greta Gerwig i glavna glumica Margot Robbie ove godine nisu među nominovanima, umanjila je izvedbu glavnog glumca i pjesmu "I’m just Ken" koje su Akademija prepoznale.