Od 19. do 22. septembra

Sarajevo domaćin 8. Internacionalnog kongresa studenata medicine – SaMED 2024

Autor: Žene.ba

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu (USMF), u saradnji sa Udruženjem studenata medicine u Bosni i Hercegovini (BoHeMSA) i Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, s ponosom najavljuje osmo izdanje Internacionalnog kongresa studenata medicine – SaMED 2024. 

Ovaj prestižni događaj će se održati od 19. do 22. septembra 2024. godine u Sarajevu.

SaMED 2024 će okupiti oko 300 učesnika iz cijelog svijeta, uključujući studente biomedicinskih nauka, mlade ljekare i zdravstvene radnike. 

Pod temom "Reaching Tomorrow's Medicine Today", kongres će se fokusirati na približavanje napredne medicinske prakse i tehnologije Bosni i Hercegovini, pružajući sudionicima priliku da steknu uvid u najnovija dostignuća i inovacije u medicini.

Kongres će ugostiti eminentne stručnjake iz oblasti medicine, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Evrope. 

Kroz predavanja, radionice i interaktivne diskusije, učesnici će imati priliku da usvoje nova znanja i razmijene iskustva sa vodećim stručnjacima.

Osim što ima značajan medicinski i edukativni značaj, SaMED 2024 predstavlja i važnu priliku za promociju Bosne i Hercegovine i Sarajeva kao centra znanja i međunarodne saradnje. 

Ovaj događaj doprinosi jačanju veza između domaćih i međunarodnih stručnjaka te promoviše saradnju i razmjenu ideja na globalnom nivou.

Za više informacija o kongresu, posjetite zvaničnu stranicu www.samed.ba

Medijski partneri: Radio M te portali www.vijesti.ba, www.zene.ba i www.cuvajzdravlje.ba.