Lifestyle

Savjeti profesionalca: Kako da uvijek izgledate dobro na fotografijama

Autor: Žene.ba

Poznati fotograf John Godwin otkrio je tajnu kako bi sve žene, ali i muškarci izgledali lijepo na fotografijama, bez obzira na oblik lica.

– Ključ dobre fotografije je u pozi koja naglašava vaše atribute. Naučite pravu pozu za svoj oblik lica, bilo da je kvadratno, ovalno, srcoliko ili okruglo. Na taj način ćete se uvijek ponositi svojim fotografijama, a nećete zavisiti od šminke ili filtera – kazao je Godwin za Daily Mail.

Fotograf mnogih svjetskih zvijezda ističe da biste prvo trebli otkriti svoju “najbolju stranu”, a to je nešto čega su sve poznate osobe i modeli svjesni.

– Svako od nas ima jednu stranu lica koja izgleda bolje od druge. Da biste pronašli dobru stanu, jednostavno okrenite lice malo lijevo i napravite fotografiju, a zatim ponovite dok gledate udesno. Ona strana koja izgleda bolje neka bude najbliža kameri – naveo je Godwin.

Druga važna stvar je osvjetljenje. Fotograf John kaže da kada svijetlost obasja lice, slika će uvijek biti laskava, budući da svjetlost izglađuje problematična područja.

Azra.ba