Lifestyle

Sedam prijateljica kupilo vilu u kojoj će zajedno provesti starost

Autor: Žene.ba
Sedam prijateljica kupilo vilu u kojoj će zajedno provesti starost

Sve je započelo kao šala prije desetak godina, a sada je postalo stvarnost. Da prijateljstvo ne poznaje granice, dokazalo je sedam žena iz jugoistočne Kine.

Naime, one su još 2008. godine u šali zaključile da bi mogle provesti starost živeći zajedno u kući iz snova, a deset godina kasnije jedna od njih je slučajno naišla na napuštenu nekretninu i to na očaravajućoj lokaciji. Iako sve imaju obitelji i neovisne su, svima je odmah bilo jasno da je to idealna prilika da realiziraju svoj dogovor.

Riječ je o 700 četvornih metara u predgrađu u pokrajini Guangzhou u čiju su renovaciju prijateljice uložile otprilike 3,8 milijuna kuna te je ovo velebno izdanje sada spremno za život. Zajedničkim snagama su osmislile dizajn spajajući elemente tradicionalnog i modernog, a pojedine komade namještaja su dopremile čak iz Indije i Maroka, piše Bored Panda. Danas je to moderna kuća sa sedam spavaćih soba i velikim prostorom namijenjenim za druženje, a dvorište krasi veliki bazen.

Iako je njihova kuća udaljena otprilike sat vremena od idućeg naseljenog mjesta, ove prijateljice koje se poznaju otprilike dva desetljeća svjesne su da se neće osjećati usamljeno jer imaju jedna drugu.

Kako su u jednom intervju ispričale, često se vole šaliti kako bi svaka od njih trebala naučiti barem jednu vještinu koja bi im olakšala život. Tako bi jedna trebala odlično kuhati, druga poznavati tradicionalnu kinesku medicinu, treća brinuti o biljkama...

No kako je njihova posljednja šala završila, nikoga ne bi čudilo da se zbilja posvete učenju novih vještina.

https://www.youtube.com/watch?v=Rqt2rZ99X4U

Index.hr