Lifestyle

Serena Williams otvoreno progovorila o svojoj borbi sa postporođajnom depresijom

Autor: Žene.ba
Serena Williams otvoreno progovorila o svojoj borbi sa postporođajnom depresijom

Prije osam mjeseci tenisačica Serena Williams postala je majka djevojčice Alexis Olympije Ohanian.

Novopečena majka iskreno je za Harper’s Bazaar UK progovorila o roditeljstvu i otkrila kako joj ova životna promjena nije bila jednostavna. Naime, nakon teškog porođaja borila se s postporođajnom depresijom.

https://www.instagram.com/p/BjZnwwhl1t8/?utm_source=ig_embed

Nakon hitnog carskog reza, u plućima Serene Williams su se stvorili krvni ugrušci koji su uzrokovali jak kašalj. To je dovelo do rupture reza i napunilo joj trbuh krvlju. Nakon novih operacija Serena je morala tjednima ležati, a onda je pala u depresiju.

''Iskreno, ponekad još uvijek mislim da se s time borim'', rekla je za časopis o depresiji. ''Ljudi trebaju više govoriti o tome jer je to dio trudnoće. Sjećam se da jednog dana nisam mogla pronaći Olympijinu bočicu i toliko sam se uzrujala da sam počela plakati jer sam joj htjela biti savršena.''

https://www.instagram.com/p/BiSphulFohh/?utm_source=ig_embed

Usprkos problemima, Williams kaže da zna kako je dobra mama i to će se truditi biti i dalje. Objasnila je i da je snagu svoje kćeri prepoznala i prije nego što se malena rodila.

''Znala sam da ću roditi kćer jer na Australian Openu nisam imala jutarnje mučnine, nikakvih simptoma'', otkrila je. ''U Australiji je doista vruće, ponekad i preko 40 Celzijusa, što je ludo, ali ona se nikad nije žalila. Rekla sam suprugu Alexisu Ohanianu da je djevojčica. Samo žena može biti tako snažna.''

https://www.instagram.com/p/BirbOoJliZI/?utm_source=ig_embed

Što se tiče planova za budućnost, Williams se nada da će malena Olympia dobiti braću i sestre. Ne planira usporiti s teniskom karijerom, dapače, usmjerena je na osvajanje Wimbledona ovoga srpnja.

29. maja imala je trijumfalni povratak na teren kada je u sklopu French Opena pobijedila Kristynu Pliskovu.

Index.hr