Lifestyle

Severina proslavila Božić u prelijepoj haljini iz radnje polovnom robom

Autor: Žene.ba
Severina proslavila Božić u prelijepoj haljini iz radnje polovnom robom

Severina uvijek privlači pažnju svojim modnim kombinacijama – bez obzira pozira li na nekom crvenom tepihu u glamuroznom večernjem izdanju ili je uhvaćena objektivom fotoaparata u street style kombinaciji u obavljanju svakodnevnih sitnica.

Severina često koristi svoje društvene mreže za dijeljenje inspiracije za modne igre. Na svom Instagramu nedavno je podijelila video koji otkriva djelić praznične atmosfere u njenom domu.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Za božićni ručak i druženje s porodicom i prijateljima hrvatska pjevačica je odabrala kratku haljinu bez rukava u bijeloj boji s prikazom Djevice Marije i Isusa.

Istu haljinu već je nosila u ljeto prošle godine, kada je pojasnila da je haljina kupljena u trgovini polovnom robom te da ju je dobila na poklon od prijateljice.

Severina je i u prošlosti nosila odjevne komade s religijskim motivima, a pogotovo kada je promovisala svoj deseti studijski album pod imenom Zdravo Marija iz 2008. godine.

Odjeća s religijskim motivima, a posebno kršćanskom simbolikom nije novina u modnom svijetu. U posljednjih desetak godina baš je takve komade popularizirao dizajnerski dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana.

Religijski motivi nosili su se i na crvenom tepihu najprestižnijeg modnog događanja u kalendaru – Met Gale u 2018. godini – kada je tema bila Nebeska tijela: Moda i katolička mašta.

(Zene.ba)