Lifestyle

Sezona je vjenčanja! Znate li kako se primjereno obući?

Autor: Žene.ba
Sezona je vjenčanja! Znate li kako se primjereno obući?

1. Mnoge mladenke imaju poprilično jasnu viziju kakvo vjenčanje žele te koja bi pravila voljele da se ispoštuju (brojne su i one koje su nevjerojatno zahtjevne, no vjerojatno se udaju samo jednom u životu pa im se ne može zamjeriti što sve žele imati pod kontrolom, u najboljoj mjeri da vjenčanje prođe u najboljem redu i ostane u što boljem sjećanju i mladencima, i uzvanicima). U svakom slučaju, nipošto se nemojte ustručavati otvoreno upitati mladenku postoji li dress code kojeg biste se trebali pridržavati te postoje li boje, uzorci ili krojevi koje bi voljela izbjeći na svome vjenčanju. Ako vam mladenka iznese određene zahtjeve, barem vam odabir neće biti toliko kompliciran, a ako je mladenki više manje svejedno što planirate odjenuti, držite se naših savjeta.

2. Elegantne i profinjene koktel haljine decentnih tonova uvijek su poželjan odabir. Isključene nisu ni bogate nijanse poput smaragdne, boje vina, boje jantara ili kraljevski plave, no ono s čime biste trebali biti na oprezu jesu uzorci. Svakako biste trebali izbjegavati napadne uzorke poput životinjskih, a najbolji odabir su nježni floralni uzorci.

3. Što se dužine haljine tiče, sve ovisi o vašem ukusu, samom vjenčanju, kao i lokaciji na kojoj se vjenčanje održava. Najprimjerenije dužine su one koje su lagano iznad koljena, kao i dužina malo ispod koljena, a izbjegavati biste trebali ultra kratke haljinice i suknjice. Vjenčanja su svečane prigode i vaša bi odjeća trebala biti u skladu s tim, sofisticirana i elegantna; svakako sofisticiranija od odjeće za noćni klub. Još jedna stvar koju biste trebali izbjegavati jesu krinoline i haljine s mnoštvom tila. Ovakve haljine, koliko god bile slatke i neodoljive, nisu primjerene za vjenčanja, osim ako ste mladenka. Dakle, princeza krojeve prepustite njima.

4. Ukoliko ste pozvani na nešto neformalnije vjenčanje koje se npr. održava na plaži, u parku, šumi, ili bilo gdje drugdje u prirodi, svakako razmislite o lepršavim maksi haljinama uz koje će odlično pristajati ravne sandale ili balerinke kakve takva lokacija zahtjeva. Obuća bi vam bez obzira na mjesto održavanja vjenčanja trebala biti dovoljno udobna da u njoj možete bez problema izdržati cjelonoćno plesanje, pa ako nemate iskustva u nošenju visokih potpetica, radije ih izbjegavajte, a posebice nestabilne modele s visokom i tankom petom.

Cosmopolitan.hr