Lifestyle

Shakira se nagodila i izbjegla zatvor: 'Nevina sam, ali zbog djece odlučila sam ovo okončati'

Autor: Žene.ba
Shakira se nagodila i izbjegla zatvor: 'Nevina sam, ali zbog djece odlučila sam ovo okončati'

Kolumbijska pop zvijezda Shakira postigla je dogovor sa španskim tužiocima te se nagodila u slučaju porezne prevare, baš u trenutku kad je njezino suđenje trebalo početi, prenosi BBC.

Kolumbijska pjevačica trebala se suočiti s optužbama za poreznu prevaru u iznosu od 14,5 miliona eura na sudu u Barceloni.

Španski tužioci željeli su je osuditi na osam godina zatvora i kazniti je s 23,8 miliona eura ako bude proglašena krivom.

Shakira, koja je u više navrata poricala bilo kakvu krivicu, nagodila se "u najboljem interesu njezine djece". Dodala je kako "ne želi da njezina djeca vide kako njihova majka žrtvuje svoju osobnu dobrobit u ovoj borbi", prenosi Jutarnji list.

Njeno saopćenje u cijelosti glasi:

"Tokom svoje karijere uvijek sam nastojala činiti ono što je ispravno i davati pozitivan primjer drugima. To često znači poduzimanje dodatnog koraka u poslovnim i osobnim finansijskim odlukama kako bih dobila apsolutno najboljeg savjetnika, uključujući traženje savjeta od vodećih svjetskih poreznika PricewaterhouseCoopers International Limited i Ernst & Young Global Limited, koji su bili moji savjetnici tokom cijelog ovog procesa.

Nažalost, uprkos tim naporima, porezne vlasti u Španiji pokrenule su postupak protiv mene kao što su pokrenule postupak protiv mnogih profesionalnih sportista i drugih istaknutih pojedinaca, crpeći tim ljudima energiju, vrijeme i spokoj godinama.

Iako sam bila odlučna braniti svoju nevinost na suđenju, za koje su moji advokati bili uvjereni da bi presudilo u moju korist, donijela sam odluku konačno riješiti ovu stvar u najboljem interesu moje djece koja ne žele vidjeti svoju mamu kako žrtvuje svoju osobnu dobrobit u ovoj borbi.

Moram se osloboditi stresa i emocionalnog bremena posljednjih nekoliko godina i usredotočiti se na stvari koje volim - svoju djecu i sve prilike koje će mi se pružiti u karijeri, uključujući nadolazeću svjetsku turneju i moj novi album, a zbog oboje sam izuzetno uzbuđena.

Izuzetno se divim onima koji su se borili protiv ove nepravde do kraja, ali za mene je danas pobjeda to što sam vratila svoje vrijeme za djecu i moju karijeru", poručila je Shakira, prenosi BBC.

Žene.ba