Lifestyle

Shakira se prvi put oglasila iz Miamija: Ovo vas preklinjem, ne kao umjetnica, nego kao majka

Autor: Žene.ba
Shakira se prvi put oglasila iz Miamija: Ovo vas preklinjem, ne kao umjetnica, nego kao majka

Shakira se nedavno nakon turbulentnog raskida sa Gerardom Piqueom preselila u Miami sa njihovim sinovima Milanom i Sashom, međutim njenim problemima tu nije kraj.

Naime, pjevačica je javno na svom Instagram profilu zamolila novinare i medije da poštuju privatnost njene djece.

"U ovo vrijeme promjena u mom životu kao javne osobe, razumljivo je da postoji stalna znatiželja medija o meni i mojoj obitelji. Međutim, moja djeca, Milan i Sasha proživjeli su vrlo tešku godinu, trpeći stalnu opsadu i nemilosrdni progon od strane paparazza i raznih medija u Barceloni. Sada kada započinju novu fazu u svojim životima, snažno molim medije u ime moje djece da poštuju njihovo pravo na privatnost. Preklinjem vas da ih ne pratite do izlaza ili ulaza u školu, čekate ih na vratima naše kuće ili ih pratite na njihove izvannastavne i rekreativne aktivnosti, kao što se to događalo svaki dan u Barceloni kako bi dobili što bolje fotografije ili snimke", započela je Shakira.

"Vjerujem da su novinari i fotografi osjetljivi na situaciju u kojoj se nalaze Milan i Sasha te da se prema njima mogu ponašati na najhumaniji način, s obzirom da se radi o zdravlju te fizičkom i emocionalnom integritetu dvoje maloljetnika mlađih od 8 i 10 godina koji samo žele moći izaći van i pohađati školu osjećajući se sigurnima i bezbrižnima jer nisu proganjani ili izloženi stalnom nadzoru kamera", nastavila je kolumbijska pjevačica.

"Ovu molbu upućujem ne više kao umjetnica, već kao majka koja želi zaštititi i brinuti se o psihičkoj i emocionalnoj dobrobiti svoje djece kako bi mogla živjeti zdrav i sretan život, kakav svako dijete zaslužuje. Hvala na razumijevanju i podršci", zaključila je Shakira u svojoj molbi.

Brojni pratitelji pružili su joj podršku u komentarima te je posebno pohvalili kako ništa nije tražila za sebe, već za svoju djecu koja se trenutno nalaze u nezavidnoj situaciji.

Žene.ba / Klix.ba