Lifestyle

Spas za upalu mjehura i natekle zglobove koji mnogi greškom bacaju u smeće

Autor: Žene.ba
Spas za upalu mjehura i natekle zglobove koji mnogi greškom bacaju u smeće
Svilene niti s kukuruza rješavaju probleme s mokraćnim infekcijama, zadržavanjem vode u organizmu, ali i predmenstrualnim tegobama.

Znate li one dosadne niti koje vam zadaju probleme kada pokušavate očistiti klip kukuruza i skuhati ga, a koje obično završe u kanti za smeće? Riječ je o kukuruznoj svili ili u narodu poznatoj kao kukuruzni brkovi koji su bogati biljnim vlaknima, proteinima, kalijem i manganom.

Za ljekovitost kukuruzne svile znali su Indijanci još 5000 godina prije Krista, a danas se smatra saveznicom ženskog zdravlja i fit forme, a pogotovo ako dolazi u obliku čaja.

Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On potiče izlučivanje mokrače i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale mjehura i urinarnih infekcija te bubrežnih kamenaca, prenosi Zadovoljna.hr.

Ubrzava cirkulaciju krvi u tijelu i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja te predmenstrualnih tegoba. Dobar je i detoksikacijski alat koji olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koja je posljedica reumatskih bolesti.

Kako napraviti čaj?
Jednu čajnu kašiku dobro osušene kukuruzne svile treba preliti s šalicom vruće vode, pustiti da odstoji nekoliko minuta, procijediti te popiti jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta u danu. Čaj se ne preporučuje piti nekoliko sati prije spavanja.

Nemojte sami sušiti kukuruznu svilu ako niste sigurni jesu li u proizvodnji korištene štetne tvari poput pesticida. Također, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi ljekovita svojstva, te ju nije preporučljivo upotrijebiti za čaj.

U hladnije doba godina, kada nema svježeg kukuruza na raspolaganju, u trgovinama zdrave hrane moguće je kupiti već gotovi čaj od kukuruzne svile. Dvije čajne kašike kukuruzne svile potrebno je skuhati u 3 decilitra vode, ostaviti poklopljeno 5 minuta, procijediti i piti bez ikakvih sladila. Isprobajte i prirodni antibiotik koji liječi svaku upalu mjehura.

(Čuvajzdravlje)

Da li biste ih nosile?

Crocsice s biserima: Modni izazov za samo najodvažnije

THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Taylor Swift započinje novu eru

Slavi 24 godine ljubavi

Victoria Beckham otkrila tajnu za sretan brak