Lifestyle

Srodne duše s malih ekrana: 5 serija koje slave ženska prijateljstva

Autor: Žene.ba

Pravo blago u životu su nama dragi ljudi kojima smo okruženi. To pogotovo vrijedi za najbolje prijateljice koje su uz nas bez obzira na sve. Međusobna podrška, ljubav, utjeha i rame za plakanje su oslonac svakog ženskog prijateljstva, a mi vam stoga donosimo pet serija koje slave to blago i u kojima ćete uživati gledajući ih upravo s vašom najboljom prijateljicom.

1. Seks i grad
Ovo je nezaobilazan prvi izbor, jer ipak su Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda četiri srodne duše. Njihove dogodovštine u New Yorku poznate su milijunima žena, a iako je serija završila 2004. godine i dan danas jednako je popularna zbog svojih univerzalnih i vječnih ženskih tema te prekrasnih prijateljstva.

https://www.youtube.com/watch?v=a6738DN4I3s

2. Zlatne djevojke
Nikad nije kasno za pronalazak pravih prijateljica. To u ovoj obožavanoj seriji potvrđuju i Blanche, Rose, Dorothy i Sophia koje u kasnijom životnoj dobi odluče živjeti zajedno nakon što vide oglas za cimerice koji je napisala Blanche.

Njihove zgode i razgovori nasmijat će vas do suza, te ćete poželjeti da u staroj dobi i vaše prijateljstvo bude upravo poput njihovih.

3. Gilmorice
Iako su Lorelai i Sookie najbolje prijateljice, te Rory ima dvije najbolje prijateljice, Lane i Paris, u ovoj seriji ipak je naglasak na predivnom prijateljstvu između majke i kćeri.

Odnos Lorelai i Rory pun je bezuvjetne ljubavi, smijeha i potpore, stoga je najbolji način za gledanje ove serije sklupčati se na kauču pokraj svoje majke te uživati u sadržaju i međusobnom društvu.

https://www.youtube.com/watch?v=w3UBTekGpNs

4. Prijatelji
Rachel, Monica i Phoebe činile su žensku polovicu ove kultne serije. Njihov odnos pokazao je da bez obzira na to koliko se osobnosti vas i vaših prijateljica razlikuju najvažnije je međusobno prihvaćanje i ljubav. Nekad će biti teško, ali dokle god se držite zajedno te ne odustajete i takvi trenuci će proći.

5. Slatke male lažljivice
Ako volite dramu s daškom trilera i misterije, ovo je odličan izbor za vas. Popularna serija prati četiri prijateljice, Ariu, Emily, Spencer i Hannu, koje pokušavaju otkriti tko je ubio njihovu prijateljicu Alison.

No, odmah na početku serije postaje jasno da stvari nisu onakve kakvima se čine. Tijekom serije mnogo toga se izmijenilo, ali njihovo prijateljstvo se održalo bez obzira na sve.

Zadovoljna.hr