Lifestyle

Šta je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost?

Autor: Žene.ba
Šta je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost?

Možda ste već na svom Instagram feedu primijetili neke ljude kako na moru na nekoj dasci ponosno stoje s veslom u ruci. I dok je nekima to samo super kulisa za trendy kadar s ljetovanja, neki tome ipak pridaju malo više pažnje i pozornosti jer je u pitanju odlična ljetna aktivnost s kojom možete održavati dobru tjelesnu formu i pritom se jako dobro zabaviti.

Što je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost? (фото 1)

Naime, u pitanju je Stan Up Paddling, popularno i  skrećeno zvan SUP. Aktivnost je to koja je prilično lagana za učenje, super korisna za mišiće cijelog tijela i ne traži nikakva specijalna predznanja. Kod SUP-a vam tako rade svi mišići tijela, iako na prvu djeluje kao da samo stojite, a upravo je suprotnog od toga, te intenzitet dozirate sami. Osim što trenirate, SUP je odličan ako želite malo razgledavati i lokaciju na kojoj se nalazite i imati jednu malo drugačiju perspektivu kopna te prirode oko vas. Naravno, kada se umorite, na dasku možete i sjesti ili samo kleknuti te nastaviti veslati. Varijacija na temu je prilično puno, a mnogi ovu dasku danas koriste i za yoga trening na vodi, što isto zvuči jako zanimljivo.

Što je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost? (фото 2)

Inače, hype oko SUP-a posljednjih godina stvorio se pojavom SUP dasaka za napuhavanje, što znači da ih možete složiti u ruksak kada su ispuhane, za razliku od onih kompaktnih za koje uglavnom morate imati nosač na autu. Ove za napuhavanje su cjenovno i pristupačnije, posebice ako se u toj aktivnosti tek želite okušati i niste sigurni što od nje kasnije očekivati. Kako god okrenete, ovdje vam se nema što ne svidjeti jer je u pitanju odličan spoj treninga i zabave, i to na vodi. Ako želite vidjeti i doznati neke početničke upute i pravila, onda svakako pogledajte i ovaj video u nastavku:

Što je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost? (фото 3)

Što je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost? (фото 4)

Što je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost? (фото 5)

Što je SUP? I zašto je to svima, sudeći prema Instagramu, postala omiljena morska aktivnost? (фото 6)

Buro 24/7