Lifestyle

Time proglasio Taylor Swift osobom godine

Autor: Žene.ba

Urednici magazina Time odabrali su osobu godine za 2023.

Prema tradiciji koja datira iz 1927. godine, Timeova osoba godine predstavlja osobu, grupu ili koncept koji je najviše utjecao na naslove, u pozitivnom ili negativnom smislu.

Za ovu godinu u jakoj konkurenciji odabrana je pjevačica Taylor Swift.

Prethodnih godina to su bili američki predsednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris, Martin Luther King mlađi, bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, papa Franjo i aktivistica Greta Thunberg.

Timeova osoba godine 2022. godine bio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i “duh Ukrajine”.

Kako piše Time, proglašenje pjevačice za osobu godine nije veliko iznenađenje budući da je ovo era moći Taylor Swift. Ona je pop zvijezda, milijarderka i jedna od najmoćnijih žena današnjice.

Njena dostignuća kao umjetnika – kulturološki, kritički i komercijalno – tolika su da se prepričavanje broja nagrada čini gotovo besmislenim.

Kao pop zvijezda ona je u odabranom društvu Elvisa Presleyja, Michaela Jackson i Madonne; kao tekstopisca usporedili su je s Bobom Dylanom, Paulom McCartneyjem i Joni Mitchell.

Kao poslovna žena, izgradila je carstvo vrijedno, prema nekim procjenama, preko milijardu dolara. A kao slavna osoba – koja je zbog toga što je žena pod povećalom – od onoga s kim izlazi do onoga što nosi – ona već dugo izaziva pažnju i zna kako to iskoristiti.

(Žene.ba)