Lifestyle

Tina Turner u Jugoslaviju se vraćala šest puta, u Beogradu oduševila se ćevapima

Autor: Žene.ba
Tina Turner u Jugoslaviju se vraćala šest puta, u Beogradu oduševila se ćevapima

Nakon što je odjeknula vijest da je kraljica "rock and rolla"  Tina Turner preminula u 83. godini, mnogi se prisjećaju momenata koji su obilježili njenu karijeru, a s tim u vezi isplivala je i fotografija s njene posjete Beogradu.

Naime, na društvenim mrežama se od njene smrti dijeli crno-bijeli snimak na kojem se može vidjeti mlada Tina dok jede u restoranu u Skadarliji. Premda se na fotografiji ne može jasno vidjeti šta jede, oni koji su sarađivali s pjevačicom kažu da je bila oduševljena ćevapima.

Fotografija je nastala pred njen prvi koncert u ovom gradu, a koji je održan drugog novembra 1974. godine.

U bivšoj Jugoslaviji gostovala je šest puta - u Beogradu 1974., 1979. i 1990, a bila je i u Ljubljani 1974. i 1975. godine. Također, nastupila je i u Velikoj Gorici u susjednoj Hrvatskoj 1990. godine.

Snimak jednog dijela tog nastupa dostupan je na Facebooku, a izvela je hitove "We Don't Need Another Hero", "Private Dancer" i "Nutbush City Limits".

 Detalje koncerta u Beogradu iz 1990. otkrio je novinar i publicista Srđan Stojanović koji je i organizovao nastup, prenosi "Alo.rs".

- Tina Turner je vrlo jednostavna, prirodna žena. Ona prosto zrači, osjećate dobrotu i toplinu, da je riječ o posebnoj osobi koja svima okolo dijeli dar koji joj je Bog dao. Za mene je susret s njom bio zaista dirljiv. Ti koncerti koji se izvedu 150 do 200 puta tokom godinu dana turneje ne razlikuju se mnogo u Beogradu, Londonu, Parizu ili Budimpešti. Postoji set pjesama, može da se razlikuje za pjesmu ili dvije, u zavisnosti od raspoloženja, ali koreografija uvijek ima isti tok. Koncert je bio fenomenalan, u svakom pogledu na najvišem nivou - rekao je.

Podsjetimo, Turner je preminula 24. maja u dobi od 83 godine nakon duge bolesti. Posljednjih godina je patila od lošeg zdravlja, dijagnosticiran joj je rak crijeva 2016. godine, a potom joj je transplantiran bubreg 2017. godine.

(Žene.ba)