Lifestyle

Top 6 svjetskih gradova s plažom

Autor: Žene.ba

Razmišljate kuda pobjeći na odmor. Ne znate je li bi se radije izležavali na plaži ili upoznali život nekog velikog grada. Kako bi sve to mogli spojiti u jedno, predlažemo vam šest najljepših gradova koji imaju i predivne plaže.

1. Barcelona, Španjolska
S mnoštvom arhitektonskih čuda, posebnom kuhinjom i bogatim noćnim životom Barcelona je grad svjetske klase koja još k tome ima osam bijelo-pješčanih plaža te ju se definitivno može staviti na broju jedan gradova s plažom.

Taj divan umjetnički grad, smješten uz Mediteransku obalu, ima 1,6 kilometara dugu Barceloneta plažu, čiju su rivu preuredili 1992. godine zbog Olimpijskih igara. Na toj plaži se može iznajmiti suncobran, stolci i bicikli ili samo uživati u restoranima i kafićima tik uz pijesak.

2. Cape Town, Južna Afrika
Afrička prijestolnica prostire se na poluotoku koji od ledenog Atlantika odvaja topliji Indijski ocean, sadržava više od 20 plaža. Clifton plaža je poznata po otmjenim domovima i zvjezdanim zalascima sunca, ali i osvježavajućim planinskim vjetrom. Sjevernija mjesta, Milnerton i Blouberg, su, pak, poznata po surfanju. Dok je za obitelji draži istočni zaljev False zbog toplijeg mora i morskih bazena.

3. Honolulu, Havaji
Nakon što je u 19.stoljeću bilo utočište za havajske plemiće, plaža Waikiki je sada pod opsadom hotela. Duge plaže su ovdje idealne za surfere početnike, iako većina turista samo ljenčari po tirkizno plavom Pacifiku i ubojitim pogledom na krater Diamond Head.

4. Nice, Francuska
Nama na ovom popisu najbliži grad s plažama i zbog toga možda najnezanimljiviji je Nica. Ima čak 35 plaža od kojih su neke privatne, a neke javne. Protežu se neprekidno između rive Rauba Capeu i zračne luke, a uključuje i poznatu Promenade des Anglais. Ulazak na privatne plaže košta oko 16 eura, ali uključuje lounge bar, hranu, ručnik, suncobran, a dobije se i ohlađeni rosé.

5. Miami Beach, Florida
Miami Beach ima 14 kilometara dugu pješčanu plažu na Atlantiku odvojenu od crveno vrućeg South Beach centra. Od ne tako izglednog predgrađa dijeli ga 25 art deco blokova u kojim žive bogati poznati kreatori, glumci i razni umjetnici. Pronađete li mjesto na plaži, nemojte se iznenaditi ako na ručniku do vas, na južnom rtu plaže, leži neko holivudsko ime.

6. Rio de Janeiro, Brazil
Šećer na kraju je definitivno Rio de Janeiro sa svojom 40 kilometara dugom Copacabanom. Riječ je o gradu koji je iznjedrio Karneval i “Djevojku s Ipaneme” te je poznat po zgodnim Brazilkama koji šeću plažom samo u tangama i gdje vam se na svakom koraku nudi kokosovo mlijeko. A cijelo vrijeme vas s brda “Corcovado“ čuva Isus Iskupitelj.

She.hr

Otkrila manje poznate detalje

Beyonce otkrila da se od djetinjstva bori s psorijazom

Spot sniman u Sarajevu

Dženan Lončarević počastio publiku novom pjesmom