Lifestyle

Tri modna rješenja kako nositi hit boju ovog proljeća

Autor: Žene.ba

Neke sezone pojedina boja postane toliko dominantna da se svi slože oko toga da je upravo ona broj 1.

Ovoga proljeća stvari nisu baš toliko jasne, jer se par boja bori za prvu poziciju: neki kažu da je to bež (posebno u verziji od glave do pete), neki spominju žutu ili pak koraljno crvenu (tako barem kaže Pantone). Ali mnogi su upravo lime green (limeta zelenu) proglasili NAJ bojom!

Možda zbog toga što je vrlo specifična, te već dugo nije bila u prvome planu, a moda uvijek voli nešto novo i svježe. Dolazi u raznim verzijama i nijansama, može vući više na žutu ili više na zelenu, te biti u jarkim (neon) ili nježnijim, gotovo pastelnim tonalitetima.

https://www.instagram.com/p/BvlVHN7j2du/?utm_source=ig_embed

Možda najdominantniji način na koji je upotrebljena u kolekcijama za ovo proljeće/ljeto je neon verzija, koja je odlična za ostaviti dojam na modnoj pisti, ili kada je obuče neka zvijezda kako bi privukla paparazze (naprimjer Kylie Jenner), ali je u stvarnom životu manje praktična za nošenje.

Brendovi Off-White te Balenciaga i Versace ljubitelji su ove više „flashy“ verzije, a high street brendovi specijalizirani za mlade party cure poput Nasty Gal ili Missguided također su napunili svoj asortiman komadima ove nijanse.

https://www.instagram.com/p/BvFPQY0lwtK/?utm_source=ig_embed

Za one nešto sofisticiranijega ukusa, limeta je predstavljena i u nježnijoj verziji, kao kod brendova poput Rejine Pyo ili No. 21.

https://www.instagram.com/p/Bt-1O7GlK8D/?utm_source=ig_embed

Ova je boja pomalo teška za kombiniranje (posebno u neonskoj inačici), a da vam pomognemo, pripremili smo 3 formule kako je nositi. Slijedite naše upute i vrlo brzo ćete i vi postati njen najveći poklonik!

FORMULA 1 : limeta + pastelne boje + čizme u western stilu.

Limeta može postati i nježna, ako se kombinira sa pastelnim bojama. Stvorite dražestan color block noseći ovu limeta dolčevitu, sa pastelno-rozim sakoom te svjetloplavom plisiranom suknjom. Da biste ipak dodali malo „tough“ stava, obucite još i gležnjače u western stilu.

FORMULA 2 : neonska limeta + traper + bijeli modni dodaci.

Ova je verzija najteža za kombinirati. Komad u ovoj nijansi postavite kao dominantan u kombinaciji, te ga spojite s komadima koji će dodati frajerski stav , ali neće preopteretiti ukupan dojam. Klasična traper jakna i bijele glomazne tenisice odlično će nadopuniti ovaj mladenački look, a torba iste boje neka bude malo „odraslija”, kako bi outfit dobio zanimljivi kontrast.

FORMULA 3 : limeta + bež+ damski modni dodaci.

Za razliku od prethodnog looka, ovdje će smirena bež nijansa jakne te accesoires poput retro naočala i torbe podariti sofisticiraniji ukupni dojam.

Elle.hr

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu