Lifestyle

Tri znaka sa nevjerovatnom intuicijom

Autor: Žene.ba

Uglavnom je to veza između Ascedenta, dvanaestog polja, Plutona i Neptuna. Ono što je također važno jeste radi li osoba na tome da prati taj unutrašnji osećaj i shvati ga na pravi način. Događa se svima da osete nešto, ali možda ne pridaju značaja da predosjećaj povežu s nečim što njima odgovara, što svakako umanjuje sposobnosti koje imaju. Intuicija je nešto što nam pomaže da donesemo pravu odluku, ali uzalud svako upozorenje ako sama osoba nije dostigla zadovoljavajući nivo zrelosti na duhovnom planu.

Astrološkom analizom, utvrđeno je da najjaču intuiciju imaju Škorpije i Ribe,a može se reći da tu spada i Strijelac, samo što se na različite načine manifestuje njihova intuicija.

Ribe mogu sanjati neke stvari koje se kasnije obistine ili im ukažu na važan događaj i one nekako najlakše prepoznaju “znakove”. Dosta ljudi koji su rođeni u ovom znaku su veliki duhovnici. Kod njih je taj unutrašnji mir izuzetno važan i ako ga ne nađu, često se odaju porocima i tako bježe od stvarnosti. Ipak, ako se ozbiljno posvete sebi, mogu dostići prosvjetljenje. Njihov moto je “ja osećam” i uglavnom se rukovode time što su predosjetili, što je zapravo intuicija.

Škorpije imaju tu sposobnost da iz pogleda “pročitaju” što neko misli. Imaju istančan osjećaj za sve i duboko proživljavaju svaki događaj te su iz tog razloga sposobne predosjetiti šta će uslijediti. Ovaj znak tačno osjeća vibracije koje dolaze bilo od osobe ili kroz neki događaj. Uvek predosjećaju samo što nekad ignorišu “poruke” i svjesno se prepuštaju riziku. Ovaj znak voli opasnost i uzbuđenje pa baš iz tog razloga njegovi pripadnici neće uvek poslušati sebe, jer su željni akcije. Ovo je posebno izraženo u ljubavi.

Strijelac je znak koji se također može okarakterisati kao izrazito produhovljen samo je pitanje radi li na sebi i kom tipu znaka pripada. Ukoliko su postigli taj unutrašnji sklad, oni mogu ozbiljno poraditi na svojoj intuiciji i pratiti je, što ih može zaštititi u nekim nezgodnim situacijama.

Ovaj znak ima ogromne kapacitete samo ih, nažalost, ne iskoriste svi. Imaju tu sreću da im intuicija nepogrješivo ukazuje na opasnosti ali i dobre prilike, međutim, neće uspjeti protumačiti ništa ukoliko nisu razvili kod sebe osjećaj unutrašnjeg zadovoljstva.

Espreso.rs