Lifestyle

Trik za jeftino i brzo izbjeljivanje požutjelih aparata

Autor: Žene.ba

Kućanski aparati prisutniji su u našim domovima više nego ikad. Stoga je važno brinuti se o njima na najbolji mogući način, pogotovo kada se pojave prve žute mrlje. Dobar savjet za čišćenje stoga bi dobrodošao! U nastavku donosimo kako to činiti.

Bez hemikalija

Ako vam je iole stalo do izgleda vašeg doma, vjerovatno morate obratiti pažnju na izgled svojih kućanskih aparata. Međutim, teško odolijevaju zubu vremena, prenosi ''Jutarnji''.

Veš-mašine, frižideri, pa čak i mikrovalne rerne uređaji su koji se mogu promijeniti iz bijele boje u žutu... Srećom, čak i ako se čini da je nemoguće, moguće je riješiti ovaj problem jednostavnim sredstvima, bez upotrebe hemikalija.

Šta ako vam kažemo kako pastom za zube možete izbijeliti požutjelu plastiku kućanskih aparata? Malo vjerovatno, kažete, ali prvo probajte pa recite.

Pasta za zube

Najpraktičnije je rješenje za posvjetljivanje požutjele plastike vašeg frižidera, mikrovalne rerne ili frižidera. Da biste to učinili, nabavite pastu za izbjeljivanje zuba. Vidjet ćete, ostalo je jednostavno!

Nanesite pastu za izbjeljivanje zuba na četkicu za zube koju više ne koristite;

Dodajte malo vode u pastu za zube;

Prijeđite četkicom za zube kružnim pokretima preko požutjelih područja.

Tako ćete lakše ukloniti mrlju;

Ostavite pastu za zube 15 do 20 minuta;

Uklonite pastu za zube mekom, lagano vlažnom krpom;

Osušite suhom krpom i to je to.

Vaši aparati su sada bijeli kao snijeg!

Ako rezultat ne ispuni vaša očekivanja, možete ponoviti postupak, ali ovaj put s mješavinom paste za zube i sode bikarbone. Potonji se smatra izvrsnim ekološkim sredstvom za uklanjanje mrlja, no uglavnom je poznat kao proizvod za kućanstvo par excellence.

Ključni element

Samo pazite da ne trljate prejako. Bikarbonat je blago abrazivan. Također imajte na umu da je četkica za zube ključni element. Omogućuje vam da dosegnete teško dostupna mjesta: gumbe, praznine, spojeve ... i više.

(Žene.ba)