Lifestyle

U krugu porodice i najdražih 'Prijatelja' pokopan Matthew Perry

Autor: Žene.ba

Pokopan je Matthew Perry.

Najbliži prijatelji i porodica preminulog glumca okupili su se na intimnoj ceremoniji u Forest Lawn Memorial Parku u Los Angelesu u blizini studija Warner Bros. kako bi se posljednji put oprostili od Perryja.

Uz brojne prijatelje i članove porodice, na sahrani su bili i Perryjevi kolege iz serije "Prijatelji", Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer.

"Aniston je bila jedna od prvih pristiglih na sprovod", kazao je izvor za Daily Mail.

Perryjeva majka Suzanne Morrison plakala je tokom sahrane. Uz nju su bili i Perryjev očuh Keith Morrison te otac John Perry. Keith je bio jedan od onih koji su nosili lijes.

Na groblju na kojem je pokopan Matthew počivaju i zvijezde poput Carrie Fisher, Bette Davis, Stan Laurel, Buster Keaton, Paul Walker, Brittany Murphy i Anne Heche.

Perry je preminuo 28. oktobra u dobi od 54 godine u svom domu u Los Angelesu.

Pronađen je mrtav u svom jacuzziju. Ove sedmice objavljeni su prvi rezultati toksikološkog nalaza koji su potvrdili da Matthew Perry nije konzumirao fentanil ni metamfetamin te u njegovom tijelu nema tragova tih ilegalnih supstanci.

Prvi nalaz, manje detaljan, zasad isključuje predoziranje metamfetaminom ili fentanilom kao uzrok smrti, javlja TMZ. Potpuno toksikološko izvješće o Perryju možda neće biti dostupno još mjesecima, a otkrit će je li Perry u svom tijelu u trenutku smrti imao štetne količine lijekova na recept.

Glasnogovornik policije Los Angelesa ranije je potvrdio kako policija nije pronašla sumnjive supstance u njegovom domu, nego samo lijekove za koje je imao liječnički recept.

Žene.ba