Puno radno vrijeme

William i Kate traže novog PR stručnjaka, objavili oglas za posao

Autor: Žene.ba
William i Kate traže novog PR stručnjaka, objavili oglas za posao
Agencije

Kate Middleton i princ William šire svoj tim zaposlenika i trenutno traže nove kadrove putem društvenih mreža, prenosi Daily Mail.

Kraljevski par treba PR stručnjaka koji će im pomoći u radu u Velikoj Britaniji kao i na međunarodnim putovanjima. Iako se navodi da će zaposlenik raditi iz Kensingtonske palače, postoji mogućnost razgovora o fleksibilnom radnom aranžmanu tokom intervjua.

Preko 100 kandidata se prijavilo na LinkedIn oglas.

Iz oglasa nije jasno radi li se o novoj poziciji u komunikacijskom timu ili zamjeni za prethodnog višeg poručnika za komunikacije koji je dao ostavku. Od odabranog kandidata očekuje se da će putovati i raditi u drugim kraljevskim rezidencijama poput Buckinghamske palače i dvorca Balmoral.

Traže osobu koja dobro poznaje društvene mreže i ima iskustva u pisanju saopćenja za medije. Kandidat će biti zadužen za planiranje i provedbu komunikacijskih aktivnosti. Oglas navodi da će izabrana osoba voditi komunikacijske planove za njihove angažmane i podržavati provođenje komunikacijskih strategija, kao i odgovarati na medijske upite.

Pozicija je na puno radno vrijeme od ponedjeljka do petka, ali zahtijeva i rad izvan standardnog radnog vremena zbog medijskih upita.

Nakon što se više od 100 osoba prijavilo, oglas je zatvoren.