Prvi u regionu

Za ljubitelje mode stižu sjajne vijesti: Vogue Adria je sada dostupan

Autor: Žene.ba
Za ljubitelje mode stižu sjajne vijesti: Vogue Adria je sada dostupan
Foto: Vogue

Ono što je započelo 1892. godine kao sedmični list u New Yorku, s vremenom je postalo najprestižniji modni časopis na svijetu. Sada, napokon, imamo i regionalno izdanje - Vogue Adria, koje je svečano predstavljeno na gala večeri u Beogradu.

Odlična vijest za modne entuzijaste kao i kolekcionare jeste da Vogue Adria neće imati samo web izdanje, a svoj prvi printani primjerak moći će nabaviti već danas. Prvo izdanje krasi naslov “Nova zora”, sintagma koja zvuči jednako i ima isto značenje u svim zemljama Balkana.

Na naslovnici se nalazi srpska manekenka Nataša Vojnović, koja nosi ekskluzivni komad dizajniran od strane Albera Elbaza, posebno za nju. Fotografije su djelo Filipa Koludrovića, koji istovremeno obavlja funkciju kreativnog direktora Vogue Adria izdanja.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Adria (@vogue.adria)

Modni direktor Petar Trbović je otkrio kako su posljednjih mjeseci proveli na vrsti modnog putovanja kroz regiju. Prema njegovim riječima, nema boljeg načina da se predstavi prvi broj Vogue Adrije od editorijala koji prikazuju karakteristike zemalja u kojima će časopis biti dostupan. U prvom izdanju, čitatelji će imati priliku da zajedno sa Vogueom krenu na modno putovanje kroz sve zemlje regije.