Lifestyle

Zašto i u kojim situacijama treba ostaviti osobu koju volimo?

Autor: Žene.ba

Kada se osjećaji uključe u igru sve postaje mnogo ljepše, ali i teže. Pretpostavimo da je tijek vaše priče počeo ovako: Upoznali ste osobu koja vam se već na prvi pogled svidjela, a i ostali znakovi kao što su leptirići i klecanje koljena pokazuju da ste možda konačno pronašli svoju srodnu dušu. Komunikacija je odlična, razgovori traju satima, poljupci još duže, a seks je fenomenalan. On je osoba od povjerenja, s jasnom vizijom budućnosti, on je jednostavno osoba koju biste jednog dana ponosno zvali vašim suprugom.

Koliko god sve to djelovalo kao iz bajke, kako prolaze dani, tjedni i mjeseci počinjete primjećivati male crvene zastave koje upozoravaju da trebate skinuti ružičaste naočale. Iako um upozorava, srce uporno ignorira i vraća ružičaste naočale na oči. Međutim, vremenom se počinjete osjećati zapostavljeno i čudno, osjećate da se samo vi trudite. Nekadašnji zaljubljeni osmijeh je nestao, a iskre u očima su se ugasile i sada gledate sebe u ogledalu i kažete sebi: "Ja zaslužujem nekoga tko će me voljeti i biti ponosan na mene."

Ne želite biti samo gost u nečijem životu, već glavna uloga. Ne želite biti nečija tajna, već ponosna istina. Zašto da se zadovoljavate mrvicama, ako već pružate cijelu sebe. Bez obzira na to što ste hrabro odlučili da ne treba biti u vezi koja vas ne ispunjava potpuno, osjećanja, sjećanja i nada su ti koji blokiraju put.

"Što ako se promijeni?", "Što ako sam prerano odustala od veze?" "Trebam li sačekati još malo?"

Iako um dobro zna što je činiti dalje, srce se i dalje bori za ljubav i nudi bezbroj pitanja.
Da li se samo vi trebate boriti za takvu ljubav? Da li samo vas trebaju mučiti ova pitanja? Odgovor je: NE.

Ako vas netko želi u svom životu, napravit će mjesta. Ako je nekom stalo do vas neće dozvoliti da se osjećate kao stranac. Život je previše kratak da bi se trošio na pogrešne ljude i propale pokušaje. Znat ćete da je vaša veza gotova onog trenutka kada vam samo trenuci iz prošlosti izazivaju osmijeh. Nemojte dozvoliti sebi ni jednu minutu više tuge, dileme ili sumnje. Jedino što možete učiniti je da se na kulturan i ljudski način zahvalite na lijepom provedenom vremenu, jer vi zaslužujete bolje!

Jedna stara poslovica kaže: "Ako želiš mjesto u mom životu, vrata su ti otvorena, ali nemoj samo stajati na ulazu i blokirati mi pogled ako ne želiš ući unutra".

Zaključak glasi: Pravo vrijeme za kraj veze je onaj trenutak kad shvatite da ste od zaljubljene i sretne djevojčice postali tužna i sumnjičava žena bez samopouzdanja. Zapamtite da je život kratak da bi se trošio na pogrešne ljude i polovične ljubavi.

Cosmopolitan.hr