Lifestyle

Zašto nam prekidi tako teško padaju?

Autor: Žene.ba
Zašto nam prekidi tako teško padaju?

Navike i omiljena mjesta. Poput one divne slastičarnice s izvrsnim kolačima koju ste zajedno potpuno slučajno otkrili i u kojoj ste obožavali provoditi sunčana subotnja jutra prije odlaska na plac.

Interne šale. Sada će malo ko shvatiti čemu se smijete, no da je on tu, umirao bi od smijeha zajedno skupa s vama. A zbog čega, to biste znali samo vas dvoje. Jednako kao što ste milion puta istovremeno prasnuli u smijeh kada bi neko nešto izjavio što samo vas dvoje kužite.

Najbolji prijatelj. Ako vam je veza bila izvrsna, velika je vjerojatnost da ste između ostaloga bili i odlični prijatelji. Jednostavno ne postoji ništa o čemu s njim niste mogli razgovarati, bilo da su u pitanju bili duboki razgovori ili svakodnevne sitnice.

Uspomene. Zajedno ste proživjeli cijelu hrpu bizarnih, neobičnih, smiješnih, predivnih i uzbudljivih situacija i trenutaka. A sada imate osjećaj da sve te uspomene morate zaboraviti i potisnuti što dublje ne biste li krenuli dalje.

Neprestani kontakt. On je vama preko Whatsappa slao smiješne slike, vi ste njemu slali linkove pjesama koje vas podsjećaju na njega. Sada je vaš mobitel tiha, dosadna stvarčica...

Vaš identitet kao dio para. Toliko vam je vremena trebalo da se prestanete osjećati kao da ste single i da prihvatite da napokon 'pripadate' nekome. Ovoga puta morate proces ponoviti unatrag i to vam užasno teško pada, pogotovo ako ste okruženi parovima i ako su vaša zajednička druženja bila s drugim parovima.

Razgovor o vašem danu. Možda i ne živite sami, no razgovor o tome kako ste proveli dan s mamom, prijateljicom ili cimericom jednostavno nije isti kao s njim. S njim ste dijelili apsolutno svaku misao.

Uloga pratitelja na svim događanjima. Uz njega niti jedno obiteljsko druženje, zabava ili poslovni domjenak nisu bili dosadni jer je vaša omiljena osoba uvijek bila uz vas. Sada se odjednom posvuda osjećate kao 'Pale sam na svijetu'.

Budućnost. Imali ste milijardu zajedničkih planova: zajednička putovanja, osnivanje obitelji, izgradnja i uređenje zajedničkog doma. I dalje ćete raditi na istim stvarima, ali će one izgledati potpuno drugačije od onoga kako ste zamišljali.

Cosmopolitan.hr