Lifestyle

Želite posao? Zaboravite na ovo!

Autor: Žene.ba
Želite posao? Zaboravite na ovo!

Ove 4 stvari ozbiljno će vam ugroziti šanse za dobivanje bilo kojeg posla...

Kritiziranje bivših kolega. Bez obzira na to koliki je vaš bivši šef ili netko od kolega bio kreten, nemojte to reći. Ogovaranjem bivših suradnika ostavit ćete dojam djetinjaste i nezrele te neprofesionalne osobe.

Neupućenost u radno mjesto i zadatke. Prije nego odete na razgovor, istražite tvrtku, njihovu politiku i filozofiju - za slučaj da vam postave koje pitanje vezano uz njihovo poslovanje. Poželjno je i da date neki pozitivan komentar na njihov rad ili nešto što vas se dojmilo.

Neprimjerena odjeća. Činjenica je da u današnjem svijetu, odijelo doista čini čovjeka. Ma koga lažemo, uvijek je tako bilo! Imajte na umu da ćete ostaviti prvi dojam i u skladu s tim, pobrinite se da on bude dobar. Obucite se profesionalno i uredno. Izbjegavajte prekratke suknje i haljine, duboki dekolte, napadne boje i uzorke, kao i izražajan make-up.

Kašnjenje. Ne samo da ne smijete zakasniti, već se pobrinite da na dogovorenom mjestu budete barem 15 minuta prije dogovorenog vremena. Ako ne poznate najbolje dio grada u koji idete na razgovor za posao, na vrijeme proučite rutu koju morate proći, kako se ne biste slučajno izgubili ili zapeli u prometu.

Cosmopolitan.hr