Lifestyle

Želite smršati? Naučnici tvrde da je onda ovo najbolje vrijeme za vježbanje

Autor: Žene.ba
Želite smršati? Naučnici tvrde da je onda ovo najbolje vrijeme za vježbanje

Oni koji idu u teretanu nakon posla možda bi trebali prilagoditi svoj raspored. Američka studija provedena na 5825 odraslih osoba srednje dobi pokazala je da je vježbanje između 7 i 9 ujutro najbolje vrijeme za mršavljenje.

Sudionici studije koji su vježbali u to doba dana, nakon sedam dana, imali su niži indeks tjelesne mase (BMI) i manji obim struka od ljudi koji su vježbali poslijepodne ili navečer.

Sudionici su bili raspoređeni u tri skupine. Prva je vježbala između 7 i 9 sati, druga između 11 i 13 sati, a treća između 17 i 20 sati. Za prvu skupinu prijavilo se 642 volontera, za drugu 2400, a za večernju 2187. BMI sudionika iz jutarnje skupine bio je u prosjeku 25.9, što je malo iznad zdravog raspona koji se kreće od 18.5 do 24.9. Podnevna skupina imala je prosječni BMI 27.6, a treća 27.2.

Opseg struka sudionika jutarnje skupine bio je u prosjeku 91.5 centimetara, dok je u podnevnoj iznosio 95.8 centimetara, a u večernjoj 95 centimetara.

Naučnici smatraju da bi jutarnja tjelovježba mogla biti najbolja opcija za one koji žele skinuti suvišne kilograme jer se lakše pridržavati rasporeda i manje je vjerovatno da će ljude ometati telefonski pozivi, e-mailovi ili sastanci. Rezultati su predstavljeni u novom broju časopisa Obesity, prenosi Index.hr.

(Žene.ba)