Mostar

'Žena BiH' organizirala okrugli stol o jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu

Autor: Žene.ba
'Žena BiH' organizirala okrugli stol o jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu
Foto: FENA

Udruženje "Žena BiH" organiziralo je u srijedu u Mostaru okrugli stol s predstavnicama različitih vjerskih zajednica i institucija iz grada Mostara, koji je održan u sklopu projekta "Sigurni zajedno: Jačanje netradicionalnih partnerstava na lokalnom nivou između sigurnih kuća i vjerskih zajednica u BiH radi unapređenja prava preživjelih seksualnog nasilja u ratu“.

Projekt se implementira uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije posredstvom Britanske ambasade u BiH, a provodi ga Udruženje "Žena BiH" Mostar u suradnji sa drugim nevladinim organizacijama u BiH koje vode sigurne kuće.

Iz Udruženja "Žena BiH" navode kako je cilj projekta stvaranje "netradicionalnih" partnerstava između sigurnih kuća i vjerskih zajednica kako bi se osigurala prava i usluge za žene koje su preživjele seksualno nasilje u ratu.

"Vjerski službenici su prepoznali važnost saradnje i zajedno radimo na osiguravanju sigurnog okruženja za sve. Zajedno radimo na jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu", naveli su iz tog udruženja te zahvalili Vladi Ujedinjenog Kraljevstva koja je podržala ovaj projekt, kao i svim učesnicama okruglog stola.

Da li biste ih nosile?

Crocsice s biserima: Modni izazov za samo najodvažnije

THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Taylor Swift započinje novu eru

Slavi 24 godine ljubavi

Victoria Beckham otkrila tajnu za sretan brak