Lifestyle

Žene otkrile što bi muškarci trebali raditi na prvom spoju da ih osvoje

Autor: Žene.ba
Žene otkrile što bi muškarci trebali raditi na prvom spoju da ih osvoje

Trema i uzbuđenje zbog prvog spoja s osobom koja vam se sviđa su normalni. Ipak, ako im dopustite da ovladaju vašim ponašanjem, taj prvi spoj bi vrlo lako mogao prerasti u pravu katastrofu i postati vaš posljednji spoj.

Iako muškarci često naglašavaju da su žene previše komplicirane te nikad ne znaju šta tačno žele, pripadnice nježnije spola tvrde da to uopće nije tako te da je problem u tome što muškarci ne obraćaju pažnju na ono šta im one govore. Zato su korisnice Reddita, umjesto da se bave ovom raspravom bez kraja, ponudile nekoliko savjeta što bi muškarci trebali napraviti na prvom spoju kako bi ih zadivili. Men's Health je izdvojio neke od njih:

"Sjetio se sitnica o kojima sam govorila, čak i onih na koje sam sama zaboravila. Također, pisao mi je odmah nakon izlaska. Rekao je da zna da sam tek izašla iz jedne veze i da mi je potrebno vrijeme za sebe, da ne želi raditi ništa što je izvan moje zone komfora, ali da bi me volio vidjeti opet", ispričala je jedna žena svoje iskustvo.

Ako nju pitate, dobitna je kombinacija upravo to što je pokazao da je sluša, kao i da poštuje njene osjećaje.

"Ne igrajte igrice. Ako vam se izlazak svidio, odmah poslije upitajte za idući. Volim kada me muškarci pitaju jesam li sigurno stigla kući i je li sve u redu", dodala je jedna od korisnica Reddita te zaključila kako to pokazuje da osoba s kojom ste bili na spoju i dalje misli na vas.

Druge dame su se složile kako su "toplo-hladne" igrice apsolutno nepotrebne i da je puno bolje odmah pokazati da ste uživali na spoju te da se radujete idućem. Naravno, ako je stvarno tako.

Iako većina vjeruje da žene padaju isključivo na muškarce pune samopouzdanja, one su priznale da im je ustvari simpatično primijetiti malu dozu treme. U svakom slučaju, zajednički zaključak ovih dama je bio da žele osjetiti kako partner brine o njihovim osjećajima i stavovima te da se trudi zapamtiti njima bitne stvari.

Index.hr